Welzijn Houten 2 december 2020

Welzijn Houten 2 December 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 2 december...

In WelZijn Houten! van woensdag 2 december hebben we kennis gemaakt met een nieuwe collega: Felicitas (Tassy). Zij versterkt ons team van vrijwilligers vanaf deze dag.
Felicitas heeft een afgeronde studie aan de Sociale Academie en grote ervaring in de theaterwereld als programmeur, impresario en producente. Zij heeft veel internationale producties gemaakt en gewerkt met een groot aantal artiesten en gezelschappen uit alle uithoeken van de wereld. Zo realiseerde zij voorstellingen met Tibetanen uit Noord India en produceerde lange tijd in China, waar haar 9 prijzen ten deel vielen. Eveneens heeft zij culturele reizen georganiseerd.
Sinds ruim 4 jaar is zij als vrijwilliger werkzaam bij programma’s van Omroep Houten. Felicitas neemt haar ervaring mee om bij WelZijn Houten! samen met onze andere redactieleden bijdragen te leveren. Zij lanceerde het idee voor 3 terugkomende items. ‘De kleur van Houten’ waarin we in gesprek gaan met Houtenaren die niet in Nederland zijn geboren. Zij zelf heeft ook niet Nederlandse culturele roots. Een ander idee is ‘Het gesprek’, een item waarin Houtenaren (Houtenezen) verhalen en anekdotes uit hun rijke leven vertellen. Als laatste ‘De wandeling’ om regelmatig een wandeling te bespreken als inspiratie, zeker in deze Corona-tijd, om een frisse neus te halen in onze mooie gemeente en omgeving. Deze week de eerste wandeling gelijk ook maar besproken!
De Wandeling:
Vanaf de Utrechtseweg, de Heemsteedseweg op. Bij fruitbedrijf/boerenwinkel ’Nooit gedacht’ rechtdoor op de Heemsteedseweg.
Je kunt naast de ‘weg’ ook het ‘onderpad’ op … het pad naast de verharde weg. Een leuk pad voor de wandelaar met hond of als je te paard op stap bent. Het voert langs een paar erg mooie oude boerderijen, de kleine golfclub en voorbij aan Kasteel Heemstede. Aan het einde, bij het Amsterdam Rijnkanaal, rechtsaf. Langs het kanaal en aan de splitsing, bij de grote picknick plaats, naar rechts. Weer een prachtig stukje natuur. Je komt uit bij de boerenwinkel ‘Nooit gedacht’, die elke vrijdag en zaterdag open is en waar je heerlijke streekproducten kunt kopen. In de kersentijd is de winkel bijna elke dag open en in de zomer kun je genieten op het terras met een kopje koffie of thee en een stuk ambachtelijke appeltaart of heerlijk ambachtelijk ijs.
Daarna weer terug naar de Utrechtse weg.
Uiteraard kun je dit rondje ook op een andere plek starten, bijvoorbeeld aan het Amsterdam Rijnkanaal. En het eventueel nog uitbreiden. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten; uiteraard afhankelijk van je vervoermiddel en hoe snel je je voortbeweegt…

Het tweede uur werd er aandacht besteed aan internet Fraude.
December is bij uitstek de maande, dat dit voorkomt. In een gesprek met Bas van de Dikkenberg werden de diverse soorten van Fraude besproken.
Op www.fraudehelpdesk.nl kunt u er veel meer van vinden. Toch 3 belangrijke tips:
• Officiële instanties zoals Belastingdienst, banken JICB enz. vragen nooit via mail, WhatsApp etc. om bedragen te storten
• Kijk bij afleveren van pakketjes altijd van wie het komt en of het wel voor jou is, maak nooit de zgn. 1 cent over
• Doe altijd aangifte.

De besproken film was “Love story” een echte tranentrekker uit 1970 en tevens een doorbraak van Ryan O’Neal, die uit Peyton Place, de eerste soap voort kwam
Het is het verhaal van de liefde tussen twee mensen die onnoemelijk groot is, maar die worden getroffen door onheil.
Zij wordt namelijk terminaal ziek, dus houdt de zakdoeken maar gereed. Via Netflix is hij nog te zien.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer infoHuidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love