Welzijn Houten 18 november 2020

Welzijn Houten 18 November 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 18 november...

Op woensdag 18 november hebben Paul en Hilde weer een interessante uitzending van WelZijn Houten! Gemaakt.
In het eerste uur was Jeroen Balk onze telefonische gast. Jeroen is de oprichter en beheerder van Veilig Houten.
Veilig Houten is een app-groep die signaleert als er dingen in de wijk gebeuren die niet door de beugel kunnen. Veilig Houten werkt hierbij samen met de politie en de gemeente. Per wijk is zijn er 2 app-groepen. 1 voor meldingen en oproepen om uit te kijken en een tweede voor de buurtchat (voor als er bijvoorbeeld een kliko op scherp staat voor inbrekers). Meer informatie op opgeven voor de app-groep kan via de website: www.veilighouten.nl Ook op Facebook en instagram kun je Veilig Houten vinden:
Facebook: www.facebook.com/veilighouten
Instagram: www.instagram.com/veilighouten
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeroen-balk/
Naast Veilig Houten beheert Jeroen ook de 50 AED’s in Houten en coördineert hij de training van burgerhulpverleners. Als je hierover meer wilt weten, bezoek dan www.hartslagnu.nl of als je een training wilt doen via de website van Veilig Houten.
Alles om je in Houten veilig te voelen en daaraan bij te dragen!

In het tweede uur van WelZijn Houten! hebben we contact gezocht met Marinda Rodas van het Steunpunt Mantelzorg. Afgelopen zaterdag had de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers zullen zijn maar vanwege alle Covid-maatregelen kon deze niet doorgaan. Het Steunpunt Mantelzorg heeft de handen ineen geslagen met de vrijwilligers bij Van Houten & Co en heeft afgelopen weekend de ene helft en komend weekend de andere helft bij de mantelzorgers thuis gebracht. Een hele organisatie maar veel blije mensen. Ook de burgemeester en de wethouder met mantelzorg in zijn portefeuille hebben pakketten rond gebracht. In totaal zullen er 778 pakketten zijn uitgedeeld als ze klaar zijn!
Ook hebben we gebeld met Luckiest man Alive, Roel Donckers. Hij start in januari met een mooi project in samenwerking met Theater aan de Slinger voor 65+ers. Het heet: Lied van Betekenis.
Roel gaat daarbij samen met de cursisten op zoek naar de diepere betekenis van een door hen uitgezocht nummer.
Wil je meer weten, kijk dan op https://www.aandeslinger.nl/programma/cursus-muziekbeleving of op https://www.studioongehoord.nl/. Je kunt Roel ook via die laatste website ook een mail sturen voor meer info.
Tenslotte hebben we met Henk Donker gebeld voor de wekelijkse filmrubriek. Hij heeft de film Wat Zien Ik!? naar een roman van Albert Mol besproken.
Al met al een boeiende uitzending.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love