Welzijn Houten 17 mei 2023

Welzijn Houten 17 May 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 17 mei...

Op deze mooie lente dag een gevarieerd programma, met de duo presentatie van Isolde en Henk. Aan de knoppen zat Paul Geerars. En het muziek thema was Koren.

In het eerste uur van Houten Welzijn ontving Isolde Vega voor het programmaonderdeel ‘Houten Leest! Anna Kann, coördinator van De Bibliotheek aan huis, van de Bibliotheek Lek en IJssel.

Anna Kann vertelt hoe mensen die minder mobiel zijn en toch graag boeken willen lezen terecht kunnen bij de Bibliotheek aan huis. Deze dienst zorgt ervoor dat je boeken van de bibliotheek krijgt thuisbezorgd en dat ze ook weer worden opgehaald. De service is gratis, je hebt alleen een standaardabonnement nodig van de bibliotheek. Anna Kann zorgt na aanmelding voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek met de nieuwe cliënt en inventariseert de leeswensen. Ze zorgt ervoor dat er een vrijwilliger (een ‘boekenmaatje’) gevonden wordt en zij koppelt deze aan de cliënt. Dan wordt in de hele collectie van de Bibliotheek Lek en IJssel gezocht naar bij de leeswens passende boeken. In het interview deelt Anna een geweldige pluim uit aan de boekenmaatjes. Zonder hun inzet kan de Bibliotheek aan huis namelijk niet worden gerealiseerd. Anna heeft ook nog een goede boekentip. Ze raadt het boek Overprikkeld brein van Charlotte Labee aan. Dit boek biedt concrete handvatten om brein en leven weer in balans te brengen in deze tijden met een stortvloed aan prikkels —onder meer door werk, telefoon en social media — en laat zien hoe je door een balans in voeding, beweging ontspanning en verbinding in tien weken meer rust kunt ervaren.

Meer informatie: https://www.bibliotheeklekijssel.nl/abonnementen/de-bibliotheek-aan-huis.html.

Het laatste deel van het eerste uur een leuke dialoog over koren, wat is nu zo leuk aan gezamenlijk zingen en wat voor soorten zijn er allemaal.

In het tweede uur werd gestart met een kort gesprek met Tom Lenting, die een boekje heeft uitgebracht over de Davilex games. Davilex is in de 90-iger jaren groot geworden in Houten. Over de geschiedenis is een boekje uitgebracht, dat is te bestellen onder de naam  boekje ‘De mythe van Davilex Games – van RedCat tot A2 Racer’ via karelvanmanderacademy@outlook.com en kost 5.99 euro.

Tot slot een leuk interview over het Sociaal plein met Nicole Hendriksma.

Bij het Sociaal Plein vindt u verschillende organisaties. Medewerkers van ‘van Houten&co’, de Bibliotheek Lek & IJssel, Sociaal Team en CJG, de WIL en Houtense Werktafel zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Hebt u vragen over bijvoorbeeld wonen, welzijn en werk? Deze kunt u hier stellen. Samen zorgen de medewerkers van de organisaties voor een oplossing of antwoord op uw vraag. Hebt u meer nodig dan informatie en advies? Dan kan de medewerker van het Sociaal Plein u in contact brengen met allerlei organisaties die hulp en ondersteuning bieden. Op het Sociaal Plein vindt u ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij het IDO kunt u vragen stellen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, verkeersboetes, de werkmap van het UWV, het verlengen van rijbewijs, AOW, inburgering, studiefinanciering en nog veel meer. Wilt u wat meer weten over werken op de computer? Bij het IDO vertellen ze u meer over de gratis computercursussen die de Bibliotheek aanbiedt.

Het Sociaal Plein zit in het Huis van Houten op de begane grond, Onderdoor 158/160. Meer informatie is ook te vinden op www.sociaalpleinhouten.nl.

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love