Welzijn Houten 15 december 2021

Welzijn Houten 15 December 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 15 december...

Op woensdag 15 december presenteerde Felicitas Speth von Schulzburg en Bleona Coli het eerste uur van WelZijn Houten! en werd de techniek verzorgd door Paul Geerars. In het eerste deel van de uitzending was de laatste ‘Kleur van Houten’ van dit jaar te horen. En deze laatste ‘Kleur van Houten’ is ook nog eens zeer actueel. Felicitas Speth von Schulzburg / Tassy heeft een gesprek met Svetlana, geboren in de Oekraïne. Zij vertelt over het land, haar herinnering aan de donkere jaren ’90 en het uiteenvallen dan de Sovjet Unie. Daarnaast vertelt zij over haar Nederlandse man en kinderen, de negen jaar die ze in Houten woont en over het Oekraïense eten. Uiteraard komt de huidige, gespannen situatie in de Oekraïne ter sprake. De angst en onrust die dit met zich meebrengt. Hoe is het om in Houten te leven, terwijl je familie en vrienden al zo lang in onzekerheid en angst verkeren. Ook vertelt Svetlana over haar bijzondere hobby meer informatie hierover is te vinden op: www.facebook.com/PeperkoekHuis.nl. Onze gast kiest de muziek en uiteraard sluiten we af met een prachtig Oekraïens kerstlied: ‘ Shchedryk’ uit 1916. Menigeen herkent hierin ‘Carol of the Bells’, van oorsprong dus Oekraïens.

Na het openhartige gesprek en de mooie muziek in ‘de Kleur van Houten’, vertelde Bleona meer over de activiteiten in Houten, tijdens de vaste rubriek ‘Beleving in de omgeving’. Zo kun je op www.santarunhouten.nl een kerstpakket bestellen en deze op zaterdag 18 december ophalen op ‘t Rond, Plein of Castellum. Lukt het niet om het pakket op te halen en zelf langs te brengen? Geen zorgen, je kunt het pakket ook laten bezorgen!

In het tweede uur van WelZijn Houten! schoof Henk Donker aan. Hij is langs geweest bij Cees Stal van de Ouderenbond Houten. Henk besprak tijdens het interview verschillende onderwerpen die van belangzijn voor ouderen maar ook zeker voor de jongere generatie. Daarnaast vertelde Henk tijdens ‘Kissing on the backrow of the Movies’ meer over de master van Suspense en horror, Alfred Hitchcock. Zo vertelde Henk hoe Hitchcock zijn carrière als filmregisseur is begonnen en hoe hij daarnaast ook actief was als acteur.

Tot slot hebben we de luisteraars opgeroepen om verzoeknummers door te sturen voor de speciale kerst uitzending van woensdag 22 december aanstaande. De verzoeknummers kunnen gemaild worden naar: welzijn@omroephouten.nl.

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love