Welzijn Houten 11 november 2020

Welzijn Houten 11 November 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 11 november...

Op woensdag 11 november was er weer een interessante uitzending van WelZijn Houten! te beluisteren.
In het eerste uur was Olga Vis van het Houtens Hulp Pietje (telefonisch) te gast.
Het Houtens Hulp Pietje is een Houtense stichting die in Sinterklaastijd kinderen van gezinnen die bij de Voedselbank lopen toch een fijne pakjesavond wil geven. Hiertoe zamelen zij geld en nieuwe cadeautjes in die dan via de Voedselbank aan de ouders worden meegegeven. Dit jaar moet alles anders dus ook bij het Houtens Hulp Pietje. Dit jaar worden er geen cadeautjes gekocht en ingepakt maar krijgen de ouders een cadeaubon om zelf iets voor hun kinderen te kopen.
Voor meer informatie of om te doneren kunt u de website bezoeken http://www.hethoutenshulppietje.nl/ of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/hethoutenshulppietje
Hier kunt u o.a. tikkies vinden om te doneren voor dit mooie doel.
Aansluitend hebben we telefonisch contact gezocht met Henk Donker voor de bespreking van de film, ons nieuwe item. Deze week is gesproken over Butch Cassidy and the Sundance Kid.

In het tweede uur van WelZijn Houten! hebben we gebeld van Frans van Heerden, medewerker van het Infospreekuur in Houten. Wat doet het Infospreekuur en voor wie zijn zij? Het is een bevlogen groep vrijwilligers die burgers van Houten helpt bij papieren tijgers. Denk hierbij aan lastige formulieren of contact met de Belastingdienst.
Als u behoefte hebt aan ondersteuning van het Infospreekuur, kunt u kijken op de website http://www.infospreekuurhouten.nl/ of mailen naar infospreekuur@hetnet.nl. Medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Het inloopspreekuur op het gemeentehuis is in verband met de Covid-maatregelen op dit moment niet meer open.
Hierna hebben we gebeld met Ben de Jong, voorzitter van de Voedselbank Houten.
Een interessant gesprek over hoe het er op dit moment Covid-veilig aan toe gaat bij de Voedselbank in Houten. Zij ondersteunen op dit moment zo’n 46 gezinnen. De Voedselbank Houten merkt op dit moment nog geen stijging in het aantal aanmeldingen ten gevolgen van Corona maar dat kan nog komen.
Wilt u meer weten, of u in aanmerking komt voor hulp of wild u de Voedselbank ondersteunen, kunt op hun website terecht: https://www.voedselbankhouten.nl
De techniek was deze week in goede handen van Paul Geerars en de presentatie was in handen van Hilde Schijf.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love