Welzijn Houten 1 feb 2023

Welzijn Houten 1 February 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 1 feb...

Met Jon aan de knoppen en Isolde Vega als sidekick hebben we weer een mooie uitzending gemaakt met in 2 uur 2 thema’s. Ondanks de krappe bezetting, en we blijven oproepen tot meer vrijwilligers, lukte het toch om een complete uitzending te maken.
In het eerste uur was Wilko Kistemaker te gast als vervolg op een uitzending in november. Heb je Wilco, dan heb je het over duurzaamheid. We hebben het gehad over de projecten, die op dit moment in Houten spelen. Hierbij zijn die, waarbij je obligaties koopt in panelen, die grootschalig ergens anders worden geplaatst het meest interessant. Met name omdat er ook een paar zonnepanelen velden op het eiland van Schalkwijk op de planning staan. Een andere doelstelling in duurzaamheid voor ondernemers is bijvoorbeeld recycling. Denk in de horeca aan het verzamelen van koffiedrab. Dit is te hergebruiken en wordt al toegepast. Andere ideeën zijn welkom.

In het tweede uur hebben we uitgebreid voorlichting gegeven over het leerlingen vervoer, hiervoor was Jolanda Hoekwater te gast. Het is een vrij gecompliceerd verhaal en voor ouders vaak moeilijk. Jolanda legde uit, hoe e.e.a. werkt.
Goed om te weten zijn wat uitgangspunten:
1. Vervoer naar speciaal onderwijs, veelal buiten Houten (dit gebeurt fysiek)
2. Vervoer naar onderwijs op basis van een religie (financiële ondersteuning)
En dan, hoe werkt het proces etc. luister het eens rustig na en je kuNt hier meer lezen.
https://www.houten.nl/zorg-onderwijs-en-inkomen/onderwijs-en-kinderopvang/leerlingenvervoer

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love