Welzijn Houten 1 december 2021

Welzijn Houten 1 December 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 1 december...

Op woensdag 1 december 2021 was er een bijzondere thema-uitzending van WelZijn Houten!

Presentators Bleona Coli en Hilde Schijf, met techniek van Paul Geerars, hebben het over de LHBTQI+gemeenschap gehad in Houten en mooie gesprekken gevoerd.

Eerste gast was de 18 jarige Britt die ons uitleg gaf over waar nu die letters voor staan. Zij behoort zelf ook tot deze groep en heeft er over verteld dat het een grote zoektocht kan zijn. Vaak ontdekken mensen dit over zichzelf als zij in de pubertijd zitten; deze tijd is al lastig en dan ook nog eens ontdekken dat je anders bent. Gelukkig kan er in onze gemeente gerekend worden op begrip en hulp bij deze zoektocht. Zo zijn er op middelbare scholen GSA-groepen en kun je bij Shine in Houten bij het LHBT-café aansluiten.
Bij Shine wordt ook ieder jaar een themavoorstelling gemaakt en dit jaar zou dat zijn met kids uit de LHBTIQ+ gemeenschap. We spraken hierover met Leroy van Vooren, theatermaker en leraar drama. Hij vertelde dat de voorstelling dit jaar geen doorgang kan vinden door alle Covid-maatregelen maar dat er nu gedacht wordt om er een film van te maken. Hij komt bij ons terug als de film er is om ons er over te vertellen. Meer informatie over Shine kun je vinden op hun website: www.shine-houten.nl

Als laatste gast in het eerste uur spraken Bleona en Hilde met Robert Pelleboer, Raadslid van het CDA in Houten. Hij is homoseksueel en vertelde dat het in zijn ambt eigenlijk geen issue is. Hij is wel meer alert op inclusie en brengt daarbij zijn ervaringen en kennis in. We hebben het ook nog even kort gehad over het nieuws dat onze gemeente brieven met een genderneutrale aanhef stuurt. Het voelt inclusief en dat is een mooi gebaar.

In het tweede uur hebben we kunnen luisteren naar twee interviews die Bleona eerder deze week heeft gemaakt. Ze sprak met transgender Marsja, zij is geboren als jongen. Het was een heel openhartig en interessant gesprek waarbij zij sprak over haar ervaringen als transvrouw. Daarnaast heeft Bleona ook Koen geïnterviewd. Hij vertelt in het interview hoe zijn moeder reageerde op zijn geaardheid en wat zijn omgeving daarvan vond; Koen is homoseksueel. Ook in dit gesprek werd er heel open gesproken over zijn ervaringen. Door deze thema-uitzending kwamen de rubrieken ‘Beleving in de Omgeving’ en de ‘Filmrubriek’ niet aan bod. Deze zullen de volgende uitzending wel weer besproken worden.

Hilde en Bleona hebben ook aandacht gevraagd voor de speciale uitzending van woensdag 22 december aanstaande, de kerstuitzending. Voor deze uitzending kunt u een verzoeknummers aanvragen. Mocht je een verzoeknummer willen aanvragen, stuur dan een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl en vertel ons waarom je dit nummer graag wilt horen.

Ook voor vragen, opmerkingen of ideeën voor onderwerpen kun je ons mailen op welzijn@omroephouten.nl

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love