Houten Welzijn van woensdag 7 september 2022

Welzijn Houten 7 September 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Houten Welzijn van woensdag...

Op de, naar het zich laat aan zien voorlopig laatste, echt warme dag kwam de tweede uitzending van “Welzijn” van dit seizoen. Technische chef van dienst was Jon Nellestijn en de presentatie lag in handen van Henk Donker.

Verder was Felicitas aanwezig en dat betekent, dat ook de kleur van Houten weer aan bod komt.
Maar eerst kwamen we even terug op de actie voor huisdieren uit de Oekraïne, waarvoor Felicitas zich heel sterk maakt. We hebben in het voorjaar hier ook aandacht aan geschonken. De actie loopt nog steeds . U kunt de bijdragen inleveren bij de ECO- kringloop. Er is wel dringend behoefte aan mensen die willen vervoeren naar de Oekraïne. Via ons mailadres kunt u contact zoeken.

Dan naar de Kleur. De kleur gaat over Masood uit Afghanistan. Hij heeft binnen de 7 jaar dat hij nu in Nederland is, na de vlucht, zijn wens bereikt. Een eigen zaak op het Rond. De kledingreparatie en stomerij. Een bijzonder en ook weer actueel verhaal gezien de strijd van de vrouwen daar. Speciale aandacht voor de muziek.

Na de uur onderbreking konden we een gast ontvangen. Het betreft, Dominique van ‘t Schip van de gemeente Houten. Met haar spraken we over een bijzonder project. Het is een project, dat in 2014 is ontwikkeld in de oude wijken in Rotterdam en gaat over verbinding in de straat waar je woont. Alles onder de gedachte, let een beetje op elkaar. Houten start hiervoor een pilot in Houten Noordoost. Men zoekt vrijwilligers in straten, die een budget krijgen en zorgt voor attenties bij bijzonderheden van straat bewoners. Het is in Houten een initiatief van Viveste, Houten en co en de gemeente. Het overall aanspreekpunt is Annekee Bosveld en meer is te lezen op https://www.liefenleedstraat.nl/  Of neem contact op met Annekee. (a.bosveld@vanhoutenenco.nl of 030 7001535). Op 23 september om 15.30 uur is  er een informatiesessie in het gemeente huis.

In de overgebleven minuten van het tweede uur werden er wat hits van Nick en Simon gedraaid als tribuut aan een bijzonder duo.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love