Daar Hou Ik U Aan Special met en over David Jimmink

27 February 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

“Het leven is zinloos maar niet kleurloos”

Gedurende dit seizoen maakt de redactie van DHIUA een aantal specials waarbij we in een aantal gesprekken op zoek gaan naar de mens achter de politicus. De betreffende politicus kiest zijn/haar eigen onderwerpen van gesprek en kiest zijn/haar eigen favoriete muziek.

In deze uitzending is David Jimmink te gast, raadslid voor GroenLinks en tijdelijk fractievoorzitter. “Ik ben een gevoelsmens die probeert aan de betekenisloosheid van het leven betekenis te geven voor mijzelf en anderen”. Deze uitspraak biedt voldoende materiaal voor een aantal mooie interviews.
Met David Jimmink spreken we over zijn studie en werk. Afgestudeerd in de psychofarmacologie vertelt hij boeiend over zijn loopbaan en de relatie met GroenLinks. Even boeiend is zijn muziekkeuze, variërend van Supertramp naar het Brandenburg Concert nr. 2 en nog veel oudere muziek. Daarin komt ook zijn verbintenis met het Houtens Muziek Collectief naar voren.

In het laatste gesprek van deze uitzending vertelt David open over zijn levensbeschouwing, waarbij Bhagwahn als zijn inspirator fungeert. “Ik flirtte met het existentialisme wat mij leerde dat het leven echt zinloos is, maar dat betekent niet dat het kleurloos is”.
Kortom, een meer dan interessante kennismaking van deze persoon achter de politicus.

Presentatie: Martin Monkel
Techniek: Jon Nellestijn

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love