7 apr 2021 Houten Welzijn

7 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 7 apr 2021 ...

In Houten leest! een interview met Astrid Houtkamp. Isolde Vega praat met haar over twee boeken die Astrid van harte aanbeveelt:
Het boek van Arthur Japin, Mrs. Degas is vorig jaar verschenen. Astrid houd van historische verhalen en vindt dit boek van Arthur Japin  heel mooi geschreven, ze is onder de indruk van de manier waarop de schrijver de impressionistische schilder Degas neerzet. Aan het eind van het leven van Degas, deze is helaas blind  geworden, krijgt hij hulp van een bekende bij het opruimen van de woning. Vanuit het perspectief van deze opruimcoach wordt het wat geromantiseerde leven van de schilder beschreven. Zij stelt de ongemakkelijke vragen over zijn liefde voor Estelle, het blinde nichtje van de schilder en over slavernij  in de Verenigde Staten. Het boek heeft een prachtige omslag, je wordt daardoor echt verleid om het boek te gaan lezen!

Het tweede boek dat Astrid uitkiest om over te vertellen, speelt in de moderne tijd. Het is van de schrijfster Sayaka Murata,  Buurtsupermens en speelt zich af in het moderne Japan. Astrid vindt het een intrigerend boek omdat het vertelt over een wat aparte, jonge Japanse vrouw die de wereld niet helemaal begrijpt. Na een sollicitatie bij de nieuwe buurtsuper voelt ze zich binnen de kortste keren thuis in de winkel, aangetrokken door de aansturing via bedrijfsregels en de cursussen waarin ze kennismaakt met de strakke gedragsregels. Alhoewel vrienden en familie denken dat ze snel op zoek zal gaan naar een baan met meer uitdaging en een vaste aanstelling, werkt ze 18 jaar later met volle inzet nog steeds in de winkel. De hoofdpersoon trekt zich niets aan van de normen in de maatschappij en blijft kiezen voor haar eigen geluk!
Lekker lezen dus, beide boeken zijn beschikbaar via boekhandel en bibliotheek en zijn beschikbaar in zowel een papieren versie als in de vorm van een e-book.

In het tweede uur van WelZijn Houten! van woensdag 7 april 2021 had Hilde Schijf een mooi gesprek met Karin den Hollander over de Themacafés van het CJG, Centrum voor Jeugd en Gezin. Deze thema cafés zijn bedoeld voor ouders die gescheiden zijn of er nog midden in zitten. Ze kunnen thematisch met elkaar praten onder leiding van een deskundige.
Op 19 april is het volgende Themacafé met als onderwerp Dynamieken in samengestelde gezinnen. Karin den Hollander begeleid dit café, zij heeft veel ervaring hiermee en kent vele aspecten; Karin is oprichter van de Stichting Stiefacademie Nederland: www.stiefacademienederland.nl

Komende thema’s zijn:
19 april Dynamieken in samengestelde gezinnen
17 mei “Help mijn kind zorgt voor mij!”
21 juni Thema-café met alle disciplines
Als u wilt deelnemen aan een Themacafé, moet u zich opgeven door een mailtje te sturen naar info@cjghouten.nl

In dit tweede uur hadden we natuurlijk ook de wekelijkse filmbespreking van Henk Donker. Hij heeft deze week wat meer verteld over Monique van der Ven en de films Keetje Tippel en Lang Leven de Koningin.

presentatie Hilde Schijf
techniek Jon Nellestijn

Heeft u zelf nog opmerkingen voor ons programma, een mogelijk onderwerp, een boek dat u wilt besprek bij Houten Leest! of wellicht wilt u deelnemen aan De Kleur van Houten!: Stuur dan een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love