31 mrt 2021 Welzijn Houten met “de kleur van Houten” en “Fietsen voor m’n eten”

1 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 31 mrt 2021 Welzijn...

31 – 3-2021  Vandaag in het eerste uur een uiterst interessant en vrolijk gesprek met Riana Schreuders, die in Zuid Afrika is geboren.
Opnieuw een zeer bijzonder gesprek met genoeg vrolijkheid en diepgang plus een heerlijk recept.
Aangezien er een best wel redelijk grote Zuid Afrikaanse gemeenschap in Houten hebben, luister naar het programma
of deel de link die vanaf 2 dagen na de uitzending op de website van Omroep Houten staat onder Uitzending gemist –  ‘Welzijn Houten’ – De kleur van Houten en  deel de link!
In het gesprek vertelt Felicitas ook haar motivatie om met deze serie programma’s te beginnen.
Houten wordt genoemd als een ‘witte’ gemeente. Misschien wanneer we alleen focussen op mensen met een kleurtje.
Hoe langer de serie voortduurt hoe meer Felicitas er achter komt, in wat voor een bonte gemeenschap van inwoners wij ons bevinden. Een pallet van geweldige mensen, met buitenlandse roots, die vredig naast en met elkaar leven en ons allemaal een stukje ‘rijker’ maken.
Ben je zelf geborgen in een ander land dan Nederland en vindt je het leuk om je ervaringen te vertellen, neem dan contact op met de omroep en vermeld erbij ‘De kleur van Houten’ via welzijn@omroephouten.nl.

In het tweede uur Welzijn Houten! van 31 maart, waren Christie de Vrij en Anita van Scheppingen onze (telefonische) gasten. Christie is de oprichter en beheerder van de Facebookpagina Fietsen voor m’n eten – Kromme Rijnstreek. Dit is een pagina met allerlei tips voor winkeltjes en standjes langs de wegen in de omgeving van de Kromme Rijn waar je (streek)producten kunt kopen. Er zijn veel plekken waar je fruit, groente, kaas, vlees en zelfs bier of meel kunt kopen. De producten zijn vaak geteeld door de verkoper en dus vers van het land. Je kunt leuke ‘ontdekkingstochten’ maken op zoek naar je avondeten. Anita fiets wekelijks haar rondje voor de boodschappen en vertelt er ook over.
De Facebookpagina is een verlengde van de landelijke website https://www.fietsenvoormijneten.nl/

Verder had Henk Donker weer zijn wekelijkse filmrubriek. Deze week heeft hij aandacht geschonken aan Kevin Costner, een veelzijdig acteur.

presentatie Hilde Schijf en Felicitas Speth von Schulzburg
techniek Jon Nellestijn
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love