14 apr 2021 Welzijn Houten

14 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 14 apr 2021 Welzijn...

In WelZijn Houten! van woensdag 14 april 2021 was het weer tijd voor De Kleur van Houten!. Collega Felicitas heeft een mooi interview met Shuen Li Spirit (laatste naam wordt duidelijk in het gesprek) opgenomen. Shuen Li Spirit is in Singapore geboren en heeft Indonesische / Chinese en Maleise roots. Zij is Batik kunstenares, heeft in Houten geëxposeerd en binnenkort heeft zij een tentoonstelling in de VS. Shuen Li schrijft gedichten en is daarnaast ook Balinese danseres en heeft tijdens een Cultuurnacht in Houten opgetreden. Shuen Li woont sinds 5 jaar in Nederland en om Nederlands te leren heeft zij onder meer als vrijwilliger gewerkt op de kinderboerderij. Het is een bijzonder gesprek, waarin zij ook nog een korte ‘mantra’ zingt en er uitleg over geeft.
Shuen Li heeft ook een eigen website: https://www.shuenlispirit.art/

In het tweede uur van WelZijn Houten heeft Hilde een mooi gesprek gehad met Frank Dijkstra, Voorzitter van Stichting Present Houten. Dit naar aanleiding van een artikel op sociale media over het project Sociaal Tuinieren. Frank heeft ons bijgepraat over alle activiteiten die Stichting Present Houten de afgelopen tijd heeft gedaan. Present is vooral een soort makelaar tussenvrijwilligers en klussen/hulpvragen.
Eén van die projecten is het Sociaal Tuinieren waarbij vrijwilligers een aantal tuintje van mensen die dat niet meer kunnen opknappen en zo de buurt betrekken zodat er meer betrokkenheid komt tussen buurtgenoten.
In Corona-tijd hebben zij samen met andere organisatie (o.a. kerken en van Houten & Co) het platform Houten voor Houten opgezet. Omdat er al een aantal Houtense bedrijven regelmatig samen met Present klussen oppakt, wil Present die ook verder ontwikkelen en zo de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven vorm te geven.
Als u zich wilt opgeven als vrijwilliger, of uw bedrijf wilt aanmelden, kunt u bellen met coördinator Elles Goes (06 – 579 91 530), een mail sturen naar info@presenthouten.nl of natuurlijk hun website bezoeken: www.presenthouten.nl

In het tweede uur hadden we natuurlijk ook de wekelijkse filmbespreking door Henk Donker. Deze week heeft hij over Peter Faber verteld.
Als u nog opmerkingen, vragen of suggesties heeft voor ons programma: stuur dan een mail naar welzijn@omroephouten.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

presentatie Hilde Schijf
techniek Jon Nellestijn
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love