Elf gewonden bij instorten praalwagen Schalkwijk

17 februari 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Elf gewonden bij instorten...

‘t Goy – Door het instorten van een praalwagen tussen Schalkwijk en Cothen zijn vanmiddag 11 gewonden gevallen. Volgens de politie heeft de ambulance vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht.  De overige zes gewonden zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De gewonden zijn niet in levensgevaar. Ze zouden ‘slechts’ botbreuken hebben.

Vanmiddag begon de Grote Optocht van Schalkwijk om 13:00. Een carnavalsoptocht voor wagens van vereniging uit de buurt. De groep uit Cothen kwam rond 17:00, op de Nachtdijk  in ‘t Goy in de problemen.  Op de weg terug naar huis ging de praalwagen te hard door de bocht. De Cothense wagen werd naar een kant geduwd, waardoor de reling afbrak. Er stonden bijna 20 mensen op de wagen.

RTV Utrecht meldt dat de De Cothense jongeren niet zijn aangesloten bij De Brienkneuters, de carnavalsvereniging uit Cothen. Voorzitter Joop Mocking vertelt dat ze op eigen gelegenheid naar Schalkwijk afreisden.

De Schalkwijkse carnavalsvereniging ‘De Platneuzen’ laat op Facebook weten mee te leven met de slachtoffers, maar benadrukt dat het ongeval heeft plaatsgevonden ná de optocht.

NOOT: De praalwagen op de foto is niet de ingestorte praalwagen uit het bericht.

SCHALKWIJK 17-2-2019CV de Platneuzen heeft kennis genomen van het ongeval met een praalwagen van een groep uit Cothen…

Geplaatst door C.V. de Platneuzen Schalkwijk op Zondag 17 februari 2019


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love