Burgemeester: “Vergunning praalwagen ‘t Goy in orde”

20 februari 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Burgemeester: “Vergunning praalwagen ‘t...

Burgemeester Wouter de Jong meldt op Facebook dat de vergunning en de vergunningvoorschriften van de praalwagen, die zondag betrokken was bij een ongeluk in ‘t Goy, in orde waren. 

Afgelopen zondag raakten meerdere mensen gewond toen ze uit de aanhanger van een tractor vielen. Jongeren uit Cothen deden mee aan de carnavalsoptocht in Schalkwijk, maar op de weg terug ging het mis. Op de Nachtdijk begaf de reling het, waardoor er meerdere mensen van de kar vielen. Uiteindelijk moesten 5 jongeren naar het ziekenhuis, ze hadden ‘slechts’ botbreuken.

De Jong laat op Facebook weten dat er samen met de Bunnik en Wijk bij Duurstede nog eens is gekeken naar de vergunning en de handhaving daarop. De conclusie is dat er alle vergunningen in orde waren, ook zijn alle wagens door de brandweer gecontroleerd.

Verder benadrukt de burgemeester dat het vervoer voor en na de optocht valt onder de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. ”Zij dienen zich, zoals iedereen, aan de algemeen geldende verkeersregels te houden. De politie onderzoekt of bij het ongeval in ’t Goy sprake was van overtreding daarvan.”

Verklaring carnavalsgroep:

De carnavalsgroep uit Cothen reageerde schriftelijk op het incident. Bij RTV Utrecht liet de groep het volgende weten:

Wij rijden als groep al een aantal jaar mee in de omgeving. We bouwen nu ook al een aantal jaren de kar en weten wat de regels zijn en houden ons daaraan. Er is niemand iets te verwijten, de chauffeur heeft niet gedronken en er werd niet te hard gereden. Zaterdagochtend is de kar gekeurd door de Platneuzen uit Schalkwijk en alles was in orde.

Wij willen wel een aantal dingen die geschreven zijn door de media ontkrachten. De kar is niet ingestort en niet gekanteld er is een balk afgebroken waardoor er mensen van de kar zijn gevallen. Wij hadden geen glas op de kar, alles werd gedronken uit plastic of blik.

Onderzoek

De politie verwacht vandaag met meer info te komen over het onderzoek naar het ongeluk, wel zegt de politie dat er  geen aanwijzingen dat de bestuurder van de tractor onder invloed was van alcohol.

Naar aanleiding van het ongeval met de carnavalswagen in ’t Goy, zondag, heeft de gemeente gekeken naar de vergunning…

Geplaatst door Burgemeester van Houten – Wouter de Jong op Dinsdag 19 februari 2019

Foto: Robert Geurts Productie (YouTube)


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love