COLUMN | WAT NOG TE DOEN IN DEZE DECEMBERMAAND? | BRIGITTE TER BRAAK

19 december 2020

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. COLUMN | WAT NOG...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Brigitte ter Braak.

Het is alweer half december. Sinterklaas is alweer ruim een week naar Spanje en nog meer dan een week en dan is het Kerstmis. Dit jaar een andere Kerst dan anders.

Vanwege de Corona mag je thuis niet meer dan 3 mensen uitnodigen. Het zal voor veel families dan ook een vrij rustige Kerst worden. Maar dat kan natuurlijk ook heel gezellig zijn!
Wel heel jammer dat de theaters, bioscopen en filmhuizen weer zijn gesloten. Dat hoorde wij allemaal deze week van Premier Rutte. Dit allemaal om te proberen de pandemie ‘de kop in te drukken’! Het blijft een moeilijke keuze, wat kan nog wel openblijven of wat moet sluiten! Ik ben heel blij dat ik in oktober nog naar een voorstelling in het theater aan de Slinger kon gaan. Het was een voorstelling van Debby Petter, je weet wel de vrouw van Youp. Een mooie, rustige one woman show, met de titel ‘de Liefde voorbij’. Een interessant betoog over de Liefde! Het theater had het allemaal goed georganiseerd. Niet meer dan 2 mensen per tafel. Bij binnenkomst, met een mondkapje op, werd je goed begeleid naar jouw tafeltje. Daar kon je genieten van de voorstelling. Helaas na afloop geen drankje maar dat komt wel weer.
Ook de tuincentra, die normaliter toch echt hun hoogtijdagen beleven in de maand december, zijn gesloten. Niet gezellig met de hele familie een kerstboom kopen zoals andere jaren, de prachtige lichtshows bewonderen of een kerststukje kopen. Of iets later in december het vuurwerk aanschaffen. De tuincentra mogen dit jaar ook al geen vuurwerk verkopen. Het wordt niet alleen een rustige Kerst maar ook een rustige Oudejaarsavond!

Nu is het even weer binnenblijven. Alleen voor de noodzakelijke boodschappen de deur uit! Voordeel is wel dat we meer tijd hebben voor elkaar! Samen spelletjes doen, samen een mooie film kijken, samen een prachtige Netflix serie kijken zoals the Crown of samen de tijd nemen om uitgebreid te eten! Voor degene die liever alleen dingen onderneemt kan het ook een prima tijd zijn! Omdat je nu toch bijna de deur niet uitkomt en daardoor meer tijd overhoudt kun je zelf de film uitkiezen die je altijd al hebt willen zien, het spannende boek lezen waar je nooit aan toe kwam of videobellen met je beste vriend zonder de deur uit te hoeven.

Bij Omroep Houten genieten we de komende 2 weken ook van de Kerstvakantie. Er wordt minder live radio gemaakt of video’s opgenomen. Maar sommige programma’s gaan wel door. Kijk even op de website van omroephouten.nl voor de actuele informatie.

Voor nu wens ik jullie allemaal FIJNE EN GEZELLIGE KERSTDAGEN EN EEN GOED UITEINDE!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love