Column: Revival van een popgroep

13 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column: Revival van een...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Brigitte ter Braak.

Columnist: Brigitte ter Braak

De enige officiële ABBA-fanclub ter wereld heeft er 35 jaar op moeten wachten. Sinds het begin in 1986 maken de leden van de fanclub nu voor het eerst mee dat hun idolen nieuwe muziek uitbrengen. Wie kent ABBA niet? Deze Zweedse popgroep, die in 1972 in Stockholm werd gevormd door Agnetha Faltskog (zang), Bjorn Ulvaeus (gitaar en zang), Benny Anderson (piano en zang) en Anni-Frid Lyngstad (zang). ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums en ruim 370 miljoen platen in totaal.

Het succes met ABBA begon toen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. De naam ABBA is een acroniem, bestaande uit de eerste letters van de voornamen van de bandleden. Mijn favoriete nummer is de single Dancing Queen uit 1976. Ik weet nog dat ik daar in mijn jongere jaren op gedanst heb tijdens een danswedstrijd. Als tiener vond ik dit al een geweldig nummer en dat vind ik nog steeds. Als ik dit nummer op de radio hoor dan begin ik meteen mee te zingen. De tekst ken ik nog uit mijn hoofd.

Onlangs is het nieuwe studioalbum van ABBA uitgekomen genaamd Voyage. Deze plaat krijgt zowel lovende als kritische recensies. Ik vind het nummer ‘Don’t Shut Me Down’ het mooiste nummer. Ik geef toe, ik ben geen hele grote ABBA-fan maar ik heb zeker goede herinneringen aan deze band. Voor de echte liefhebber, ABBA gaat weer optreden! Voor de prijs van iets minder dan 25 euro hoef je het niet te laten en ze treden op in een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Deze ABBA Voyage start op 27 mei 2022. ABBA reist terug in de tijd en voor de fans zullen ze als digitale versies van zichzelf optreden. Ze worden begeleid door een tienledige liveband.

Wat ik mij nu afvraag waarom heeft ABBA deze stappen gezet? Doen ze het voor het geld? Vinden ze het na 40 jaar weer leuk om nieuwe muziek te laten horen? Of voor de faam? Maar volgens mij zijn ze al (heel)rijk, houden ze niet van liveoptredens en ze zijn al wereldberoemd! Het maakt eigenlijk ook helemaal niets uit. ABBA heeft weer nieuwe muziek gemaakt, ze treden virtueel op en de echte fans kunnen dit in 2022 allemaal beleven. Heel veel plezier van deze revival van ABBA!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love