Column | Kookperikelen

15 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Kookperikelen

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Rian Los.

De eerste week van het nieuwe jaar had ik vrij. Ook mijn man, die leraar is had vrij en aanvankelijk hadden we het plan er even samen op uit te gaan. Maar om in een grote massa naar Antwerpen te trekken, daar hadden we weinig zin in. En ons vaste adresje op Texel was bezet. Dus bleven we een week samen thuis en wat was het leuk!

Normaal gesproken gaan we naar musea, gaan lekker naar de film of theater en dat kon helaas niet. Toch hebben we ons goed vermaakt met heerlijk film kijken, lezen, lekker wandelen en koken. Dat laatste, moet ik bekennen, doet vooral mijn man. Sommige vriendinnen zeggen wel: Jij hebt geluk met zo’n man. Nou, ik heb hem erop uitgezocht. Met mijn man boodschappen gaan doen is al een avontuur op zich. Hij gaat als het kan graag mee naar de markt voor de meest verse en overheerlijke groente en fruit. Ook vis vindt hij leuk om klaar te maken. We halen lekkere “smeersels” bij de “smeerselman” en versgebrande noten. Kunnen we weer een weekje vooruit. Omdat mijn werk vooral met wijn is, is dat mijn taak. Maar dat hoeft nu ook niet, want het is dry januari. Ik ben dus echt helemaal vrij!

Nu is het schoolleven weer begonnen. Ik werk weer in de winkel. Ik kook ook weer af en toe, als ik tenminste eerder thuis ben dan hij. En dan moet ik weer bedenken wat we gaan eten. Wat hij uit zijn mouw schudt, daar moet ik altijd goed over nadenken en ik val vaak terug op klassiekers. Oké, dan maar mijn bekende ovenschotel met aubergines en tomaat, met een korstje van hartig kruimeldeeg met knoflook en geraspte parmezaan. Altijd lekker. Ik zet het in de oven en wacht tot het klaar is. Dan kijk ik en ben heel verbaasd dat er geen damp uit de oven komt. Oven kapot! Pfft!

Ik bel mijn buurvrouw bij wie ik gelukkig even mijn schotel in de oven mag schuiven. We eten extra laat.

De nieuwe oven is besteld. En ik heb me er vanavond wel heel makkelijk vanaf gemaakt: een heerlijke maaltijd gehaald bij de toko in Castellum. Die werd warm in de magnetron. Dat kan ook nog. Heerlijk water bij gedronken. Het is tenslotte dry januari… Toch nog een beetje vrij vandaag.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love