COLUMN | INNOVEREN EN VERANDERING | ROBIN, SPORTPUNT HOUTEN

16 januari 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. COLUMN | INNOVEREN EN...

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

Januari, de maand van verschillende eindes, maar ook de maand van een nieuw begin.

Deze maand brengt voor veel mensen vaak nieuwe hoop, nieuwe kansen en vernieuwde energie met zich mee. Goede voornemens worden gemaakt, grote doelen worden gesteld en mensen zijn enthousiast om ermee aan de slag te gaan om dit jaar wel hun droom waar te maken.

Veel mensen hadden gehoopt dat januari het einde zou zijn van de lockdown en wellicht ook wel het einde van het COVID-19 virus. Thuiskantoren zijn gemaakt, bordspelletjes worden uit de kast gehaald en we wandelen dagelijks een rondje met het gezin. 

Met de verlenging van de lockdown met drie weken is dit voor veel mensen niet de start van het jaar waar ze op gehoopt hadden. Januari is voor veel mensen een nieuw begin, met mooie vooruitzichten en wilde plannen. Op vakantie in de zomer naar een zonnig paradijs of aan het einde van het jaar op wintersport vakantie of een jaar waarin je dichter bij je familie wilt zijn. Januari kan ook betekenen het begin van het aanleren van nieuwe vaardigheden, een nieuwe opleiding of cursus gaan doen of jezelf herontdekken. Voor anderen betekent januari het einde van slechte gewoontes, zoals het stoppen met roken of minder alcohol drinken. Ook het minder online zijn is een veelgehoorde gewoonte waar mensen zich mee bezig houden.

Een van mijn goede voornemens is om mezelf dit jaar een handstand en een split aan te leren. Met de groepslessen die ik geef, mis ik namelijk net een klein stukje lenigheid en flexibiliteit. Daarnaast heb ik een lichte passie voor circus en acrobatiek, dus vond ik dit voornemen perfect om me dit jaar mee bezig te gaan houden. Tot nu toe is het me gelukt om mijn dagelijkse stretch routines vol te houden en als ik zo doorga, vertrouw ik erop aan het einde van het jaar mijn doel bereikt te hebben! 

Toch brengt de lockdown veel creativiteit met zich mee. Diverse activiteiten moeten opnieuw ingericht worden en plannen worden radicaal omgegooid. De dagelijkse structuur is de afgelopen maanden op de proef gesteld en veel mensen hebben nieuwe manieren gevonden om om te gaan met de maatregelen.  

Januari betekent voor ons bij het Sportpunt blijven innoveren en oplossingsgericht denken. De jeugd tot 18 jaar mag in de buitenlucht nog sporten, maar alle binnensport is momenteel stopgezet. Volwassenen mogen buiten sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter (exclusief trainer). Wij ondersteunen graag bij vragen hierover en denken mee met aanbieders over het innoveren van het aanbod.

Januari kan dus voor iedereen iets compleet anders betekenen. Wat betekent het voor jou? 

 


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love