Column | Hebben we nog een beetje kunnen genieten de afgelopen periode?

20 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Hebben...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Brigitte ter Braak.

De maand februari is al weer ruim op de helft! De sneeuw is weg maar wat heb ik genoten de afgelopen week van de sneeuw, het ijs en het zonnetje!
Ik woon aan het water, de achtertuin met een vlonder aan het water, wat nu in de winter ook erg fijn is. Met een warme kop thee op het vlonderterras kijkend naar de schaatsers die voorbij komen, zowel jong als oud, de sleetjes die voorbij gaan en de mensen die lopen op het ijs. Het was een prachtig gezicht!

Ook werd er op het ijs geklets, onder het genot van een hapje en een drankje, met soms harde muziek. Als je de ogen even dicht deed, dan was het net of je op wintersport was. Het leek of menigeen even niet bezig was met Corona. Gezellig met elkaar praten, over van alles en nog wat. Heerlijk de hele dag buiten, zonnetje in het gezicht, dat was echt genieten!

Zelf heb ik niet geschaatst, mijn schaatsen zijn al oud en niet geslepen, maar collega’s van de omroep heb ik wel zien schaatsen. Dat ging heel goed! Het was geweldig om iedereen zo gezellig en sportief buiten bezig te zien. Ik heb wel op het ijs gelopen!

Eergisteren kwam er in het nieuws dat er in het Beatrix Theater in Utrecht een proefevenement plaats had gevonden. De proeven worden georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een initiatief van de evenementenbranche dat wordt ondersteund door de Overheid. Wat zou er eventueel georganiseerd kunnen worden in het huidige Corona tijdperk? Er wordt gekeken naar de contactduur, de contactmomenten en de afstand tussen de mensen. Er wordt nu onderzocht wat er straks mogelijk is. Een conclusie is er nog niet maar het zou kunnen zijn dat het ene evenement sneller kan dan het ander.
Op dit moment rust ons niets anders dan nog even geduld te hebben met het gaan naar het theater, de bioscoop of een festival. We zullen ons nog even aan de Corona maatregelen moeten houden. Hopelijk zijn de resultaten van bovenstaande proeven gunstig en kunnen we over niet al te lange tijd genieten van het theater, de bioscoop of een festival!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love