Column | Hebben jullie ook zo’n zin in de zomer? | Brigitte ter Braak

17 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Hebben jullie...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Brigitte ter Braak.

Wat was en is het nog steeds koud! Het winterdekbed nog steeds op het bed, de verwarming op 21 graden, het lijkt nog helemaal geen voorjaar laat staan zomer! Maar het is ook wel even wat warmer geweest. Een aantal weken terug, zo begin maart, kon je wel lekker buiten zitten in het zonnetje. Ik heb toen heerlijk geluncht op mijn eigen terras met een vriendin! Ook vandaag viel het wel mee. Er was in ieder geval een heerlijk zonnetje!

Hopelijk duurt het niet al te lang meer en kunnen we weer op het terras van een café of restaurant gaan zitten. Heerlijk in het zonnetje met een goed glas wijn of gecombineerd met een heerlijk gerecht. In een fijn gezelschap bijpraten over de leuke dingen in het leven zoals vakantie!

Nog even en de vakantie staat weer voor de deur. Ik begreep dat al veel vakantiehuizen in Nederland volgeboekt zijn voor deze zomer. Op zich begrijpelijk, we weten nu nog niet of we wel makkelijk kunnen reizen naar het buitenland en het vliegen lijkt ook nog zo ver weg. Dan is het wel fijn om te weten dat je in ieder geval een mooi onderkomen hebt in Nederland.

Nederland is best een heel mooi land! Ook Houten en omgeving is de moeite waard! Je kunt hier heerlijk fietsen richting Schalkwijk, lekker wandelen bijvoorbeeld de wandelroutes van de VVV, ommetje Houten Imkerspark, De Rietplas of Nieuw Wulven. Dit zijn wandelroutes van zo’n 8-9 km dus echt de moeite waard als je iets meer tijd hebt.

Iets verder van Houten heb je het bosrijke Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe.

Het enige wat mij altijd een beetje tegenhoudt om op vakantie in Nederland te gaan is het weer. Ja, ik begon dit stuk met het weer en ik ga er ook mee eindigen. Als ik op vakantie ga vind ik het ontzettend fijn om een beetje van het weer op aan te kunnen. Dat betekent elke dag een lekker zonnetje, zo’n 20 tot 25 graden en geen regen (behalve ’s nachts). Dan hoef ik ’s ochtends niet lang na te denken wat ik aan moet. Een jurkje met korte mouwen is al helemaal goed. Helaas is het weer in Nederland niet stabiel alhoewel het lijkt of de zomers hier ook warmer worden! Misschien dat ik over een paar jaar wel mijn vakantie in Nederland ga vieren maar nu nog even niet.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love