COLUMN | CULTUUR | RIAN LOS

21 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. COLUMN | CULTUUR |...

COLUMN – Elke week deelt een columnist van Omroep Houten zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Rian Los.

Houten staat graag bekend als de plek waar veel gebeurt. En in andere jaren is dat ook zo: er zijn terrasjes en restaurants, appelplukdagen, boomgaardfeesten, sportwedstrijden van ontelbaar vele sportclubs, theatervoorstellingen, festivals als gluren bij de buren, exposities, kunstfietsdagen, zelfs een kunstautomaat en op veel plekken kun je je boeken inleveren of ruilen voor nieuwe oude boeken.

En als dat nog niet genoeg is, er is vier a vijf keer per uur de trein naar Utrecht waar je je normaal kunt laven aan dezelfde dingen en nog meer, zoals rondvaarten, musea, de Dom beklimmen of gewoon winkelen.

Ons leven is wat dat betreft wel erg veranderd. We worden weer teruggeworpen op onszelf, omdat alles wat we graag deden in Houten veranderd is. Zeer beperkt de film en theater, exposities en bibliotheek zijn minder vanzelfsprekend, sporten op veel beperktere schaal, veel festivals en feesten gaan niet door.

Toch moet ik zeggen dat het ook wel goede kanten heeft. Hoewel ik ontmoetingen enorm mis, probeer ik ervoor te zorgen dat we af en toe toch eten met vrienden. Mensen die je anders op je verjaardag zou uitnodigen, zie ik nu individueel en leer ze soms veel beter kennen. Doordat ik veel minder kan zwemmen in het zwembad, ga ik nu vaker wandelen, graag maak ik daarbij gebruik van de klompenpaden rond Houten, en neem de gelegenheid te baat al onze prachtige forten te bekijken.

Ik merk dat minder vergaderen ook niet zo ernstig is. Ik hoop dat sommige dingen zullen blijven, zoals meer tijd hebben voor dingen als wandelen, tuinieren en schilderen, meer uitstapjes in de buurt, minder files, en toch, wat zal ik blij zijn als we weer iets meer mogen! Want we zijn toch sociale dieren.

Laten we tot die tijd doen wat we wel mogen; eens even aanbellen bij de oude buurvrouw die wel kinderen heeft maar die ver weg wonen, aanbieden dat je wel een boodschapje mee wilt nemen, of de helft van de taart die je bakt of koopt even bij de buren brengen, spreek met iemand af om samen een puzzel te maken in plaats van alleen. En groet elkaar, maak verbinding! Gelukkig zijn we daar ook goed in. Hou vol, het komt goed! Onze beperkingen zien als kansen, dat is onze kracht als mens!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love