COLUMN | BEWEEGGEMAK | ROBIN, SPORTPUNT HOUTEN

14 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. COLUMN | BEWEEGGEMAK |...

COLUMN – Elke week deelt een columnist van Omroep Houten zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

 

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Daar sta ik dan, in mijn grijze joggingbroek, blauwe sportshirt en met mijn sportschoenen aan in de slaapkamer. Fles water op mijn nachtkastje en een handdoek die ergens op het bed is gegooid. De vloer is absoluut niet wat ik gewend ben in vergelijking met de sportschool en ik heb hier ook niet de ruimte die ik daar heb.  Met vier stappen ben ik van de deur bij de balkondeuren en ik heb maar anderhalve stap om naar voor en achter te bewegen. 

Desalniettemin gooi ik mijn heupen van links naar rechts, maak een salsa en mambo op de plaats en gooi mijn armen laag bij de hip hop nummers.  Een uur lang knalt er een diversiteit aan muziek uit mijn oude laptop op de vensterbank, van swingende latin muziek tot hippe house en oldschool funk. Een enthousiaste dame staat op het scherm heen en weer te bewegen en probeert mij en de 16 dames die meedoen aan de online les zo goed mogelijk te enthousiasmeren.

‘Donderdag weer?’ vraagt ze na het uur en met een bezweten rode kop zeg ik met een grote glimlach ‘Ja! Natuurlijk’. 

Een periode van eersten

Dit jaar is een jaar vol eerste keren, niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen. Zoals de eerste keer online sportlessen volgen, iets wat ik in mijn omgeving vaak heb zien gebeuren. Zelf heb ik als deelnemer meegedaan aan diverse online lessen, zoals hierboven beschreven, omdat het enthousiasme van een instructeur zo aanstekelijk kan zijn en ik dan alsnog het gevoel heb van alle anderen om me heen. Maar daarnaast werk ik zelf ook als groepslesinstructeur op een sportschool en heb ik in de afgelopen periode voor de camera mogen staan. Normaal stonden er 20 mensen in de zaal enthousiast mee te doen en nu voelde het alsof ik voor een lege ruimte aan het dansen was, maar gelukkig deden de deelnemers thuis wel super enthousiast mee. 

Veel verenigingen en sportscholen bieden online lessen aan, om zo het contact met hun deelnemers te kunnen blijven houden en alle mensen alsnog in beweging te houden.  Andere aanbieders gaan juist naar buiten, plaatsen vooraf opgenomen video’s online of vinden andere creatieve manieren om de deelnemers in beweging te houden. De eerste keer zo veel thuiswerken is voor veel mensen ook nieuw. De meesten zijn gewend om in de ochtend richting kantoor te gaan met de fiets, auto of lopend en daar de tijd te spenderen en aan het einde van de middag weer huiswaarts te gaan. Nu zitten mensen heel de dag in hun huiselijke omgeving, soms ook in hun huispak, omgeven door hun partner, huisdier(en) en/of planten.

En voor mij de eerste keer een column schrijven voor Omroep Houten. Spannend? Ja, absoluut! Eng? Wellicht een beetje. Maar ook erg leuk en een mooie mogelijkheid dat ik hier elke maand iets mag vertellen over sporten en bewegen in Houten. Want ook vanuit Sportpunt Houten zijn we actief bezig om te zorgen dat alle inwoners van Houten kunnen blijven bewegen! Met allerlei mooie projecten proberen we om voor zo veel mogelijk doelgroepen gepast aanbod op te zetten en te ondersteunen. 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love