Bouw appartementencomplex Spoor gestart

25 januari 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Bouw appartementencomplex Spoor gestart

Houten- Op 24 januari gaf wethouder Herman Geerdes samen met toekomstige bewoners het officiële startschot van de bouw van 37 appartementen aan het Spoor tussen medisch centrum Hofspoor en de Kruispuntkerk.

Bij de openingshandeling werd een buis met wensen van alle genodigden onder de grond begraven. Wethouder Geerdes kroop in een shovel en maakte een gat in de bevroren grond. Eén van de bewoners gooide de buis erin, waarna applaus klonk en confetti de lucht in knalde.

De appartementen worden gebouwd voor cliënten van Reinaerde en komen in eigendom van woningcorporatie Viveste. Roosdom-Tijhuis neemt de bouw voor zijn rekening. In de loop van 2020 worden de appartementen in gebruik genomen. De nieuwe bewoners, die begeleid worden door Reinaerde, wonen nu voornamelijk verspreid over Houten in kleinere wooncomplexen. Met deels gezamenlijk gebruik van bijvoorbeeld keuken en badkamer. Deze wooncomplexen komen, na aanpassing, weer beschikbaar voor andere bewoning.

Wethouders Geerdes: “Ik ben blij is voor de toekomstige bewoners, die hier een eigen zelfstandige woning krijgen, waar ze lang naar hebben uitgezien”. Ook directeur Snoeks van Viveste is trots dat het uiteindelijk gelukt is om een plek te vinden voor deze groep. Hij spreekt liever niet over zorgappartementen. “Het worden zelfstandige woningen van ongeveer 45m2 met alles erop en eraan. Voor de nieuwe bewoners een plek om zelfstandig te kunnen wonen. Een thuis van waaruit ze hun leven verder vorm kunnen geven”. Jacques Visser, regiomanager Reinaerde is ook blij dat het na veel overleg en plannen maken nu echt gaat gebeuren. “waar veel cliënten nu nog in een verbouwde eengezinswoning wonen krijgen ze straks een eigen appartement.” Bouwer Roosdom-Tijhuis beloofde de bouw met zorg ter hand te nemen, zodat er straks een prachtig appartementengebouw staat.

Het achterliggende landbouwmechanisatiebedrijf Rinus van Dijk verhuist over een half jaar naar de Tiendweg in ’t Goy.

Met dank aan Anique Lammers en Reinaerde voor de video. 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love