BIJzaken deelt ruim 1000 struiken uit op Het Rond. Wat een succes!

25 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. BIJzaken deelt ruim 1000...

In het kader van het Tegelwippen heeft Houtense Bijzaken zaterdag struiken uitgedeeld op Het Rond. Het was wel een gekkenhuis in het begin! Best een lange rij, maar (bijna) droog, “welke soorten neem jij mee?” en andere gesprekken, maakte de tijd kort. Soms vond men 5 boompjes best veel om mee te nemen, anderen hadden het willen delen met nog veel meer mensen en voelden zich bezwaard er zoveel mee te nemen.

Weinig mensen hadden ook echt een tegel mee, maar ze waren wel allemaal bezig met het creëren van meer ruimte voor groen. Iemand vertelde over het ontstraten vs de ‘moderne tuin’. Een ander dat je zelfs mooie oude cobblestones niet meer kwijt raakt aan anderen, omdat velen tegenwoordig grote grijze tegels wil. En dat die uiteindelijk helemaal niet onderhoudsvriendelijker zijn, maar groen en vies worden (en natuurlijk bloedheet in de zomer). Natuurlijk kun je deze stenen mooi hergebruiken, bijvoorbeeld in stapelmuurtjes, wat eventueel bij Het Struweel kan gaan gebeuren.

Veel mensen vonden het leuk dat er ook bessen bij zaten, lekker fruit uit eigen tuin. En ook werd er gekozen op basis van mooie bloei, bloei op het juiste tijdstip en waarde voor bestuivers en vogels. Sommigen wisten precies wat ze wilden. Anderen hadden eerst nog wat advies en de foto’s nodig om een keuze te kunnen maken. Maar veel mensen hadden zich goed voorbereid, juist de pluktuin uitbreiden met wat bessen of toch meer hoogte in de tuin met de opgaande struiken. De meeste mensen maakten maximaal gebruik van de actie met vijf struiken en anderen wisten precies hoeveel plekjes er in de tuin nog waren en namen er twee of drie mee.

Men vond deze actie een mooi initiatief. Zo heeft de biodiversiteit in Houten een boost gekregen. Dank aan de vrijwilligers en de “struikontvangers” voor de hulp bij het nog leefbaarder maken voor mens en dier in onze fraaie gemeente Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love