Voorstelling Moving Sounds verrast het publiek!

25 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Voorstelling Moving Sounds verrast...

Zaterdag 23 maart heeft de Dutch Percussion Community (DPC) samen met Theaterkoor Houten en Stardance Studio’s Houten twee uitverkochte voorstellingen in Theater aan de Slinger verzorgd.

Het enthousiaste publiek kreeg een fantastische voorstelling voorgeschoteld. Met een mooi uitgebalanceerd programma waarin dans, zang en slagwerkmuziek elkaar in een vloeiend tempo afwisselden. Ondersteund met mooie sfeerbeelden op de achtergrond werd het publiek totaal verrast. Titels als Fragile, Highlands, The Truth of Touch ontroerden het publiek, het was muisstil in de zaal, waar men daarna weer meezong met titels als Listen to The Music en Iedereen is van de wereld en niet stil kon blijven zitten. Twee prachtige nieuwe, speciaal voor dit project geschreven composities, Moving Sounds van Martijn Oostra en A Poem for I van Frank  Wardenier konden op veel waardering rekenen.

De diversiteit en hoge artistieke kwaliteit van de uitvoering van alle deelnemers vond men boven verwachting. Het slagwerkensemble dat subtiel speelde in de begeleiding van het koor en vol overgave bij eigen werken en bij de begeleiding van danseressen. De professionele choreografie en dito uitvoering van alle danseressen werd afgewisseld met de gezongen teksten en theatrale inbreng van het Theaterkoor.

De vele blije gezichten van alle deelnemers en deelneemsters op het podium getuigden ervan dat men ook zelf genoten heeft. Na alle inspanningen zo’n indrukwekkende voorstelling neer te mogen zetten gaf ook hen een gevoel van vreugde en voldoening.

Moving Sounds, een voorstelling die de wereld voor een moment even mooier kleurde. Een voorbeeld wellicht voor anderen in deze sector om elkaar ‘op te zoeken’ en mooie producties te maken voor een breed en divers publiek. Dat het kan, dat hebben Stardance, Theaterkoor Houten en  de slagwerkgroep van de Dutch Percussion Community laten zien en horen! Meer info op www.dpcmusic.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love