Column: zon, zee en sport

11 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column: zon, zee en...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Terwijl ik met 27 graden op mijn felgekleurde handdoek op het strandbedje lig, voel ik de zon prikkelend op mijn huid. Mijn zwembroek aan, waterschoenen liggen nog te druipen naast de stoel en mijn boek aan de andere kant. Toen we vanochtend bij het strand gingen liggen, was de zon nog een stuk minder fel en verschool deze zich af en toe nog achter de wolken. Maar nu, richting de lunch, staat de zon in haar volle glorie aan de hemel te pronken. Als ik mijn oortjes uit doe en de lichte jazz klanken verminderen, hoor ik de jonge kinderen in het water spelen, de ouders die naar hun kids roepen, de groepjes jongeren die op jetski’s voorbij sjezen en de clubjes met oudere dames die pootje badend niet ver van ons af zitten.

Vakantie is voor veel mensen bij uitstek de periode om te bewegen op manier waar men in het dagelijks leven minder tijd voor heeft. Uitgebreide wandelingen maken, heerlijk lang zwemmen in de zee, gaan skydiven of tokkelen, dat zijn allemaal mogelijkheden die ik in mijn vakantie mensen heb zien doen.

Maar vaak ook op vakantieparken en resorts is er meer aandacht voor sporten en bewegen. In het hoogseizoen zie je het animatieteam vaak actief met de kinderen aan de slag gaan en ook met volwassenen. In de ochtend een energieke aquaerobics les in het zwembad en in de middag een kinderdisco, het animatieteam zorgt er wel voor. Steeds meer midget golf banen zijn te zien op parken en lokale flyers van sportieve uitjes, prachtige stadstours of mooie wandelingen zijn verkrijgbaar bij de meeste hotels.

Sport en bewegen wordt steeds diverser en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen zich ook steeds sneller. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe verschillende sporten gecombineerd kunnen worden om een sneller spel te creëren, zoals bij bossabal, een combinatie tussen volleybal, turnen, voetbal en gymnastiek. Op een opblaasbaar veld met trampolines proberen twee teams punten te scoren op het veld van de tegenstander.

Maar bossabal is niet de enige opkomende sport. Zo ook padel, iets wat in Houten ook op diverse plekken speelbaar is. Bij dit snelle spel, een combinatie tussen squash en tennis, wordt er gespeeld in een kooi en kan de bal niet alleen via de grond, maar ook via de wanden en het hekwerk van de kooi gespeeld worden. Hierdoor komt er een extra dynamiek in het spel en dat zorgt er ook voor dat het spel vooral onder jongeren en jongvolwassenen erg populair is.

Door te blijven innoveren en vernieuwen wordt het aanbod steeds groter en uitgebreider, en op deze manier wordt er getracht dat uiteindelijk iedereen iets kan doen wat bij hem, haar of hen past. Wilt u graag iets doen qua sporten en bewegen, maar weet u niet zo goed wat? Heeft u al verschillende sporten uitgeprobeerd, maar nog niet datgene gevonden waarvan u denkt ‘Dit is het!’’?

Neem dan vooral contact op met mij of met een van mijn collega’s!

Het aanbod in Houten is vrij divers en uitgebreid, en we kijken graag met u mee naar alles wat Houten te bieden heeft. En ook in de omgeving van Houten en in de omliggende gemeentes is het aanbod zeer divers.

Dus schroom niet, bezoek onze website of bel een van ons op en we denken graag mee!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love