Zorgcentrum Philadelphia bestaat 10 jaar.

20 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Zorgcentrum Philadelphia bestaat 10...

Iedere week staan de landelijke kranten vol met nieuws dat nationaal en internationaal veel aandacht krijgt en omdat er in deze kranten te weinig aandacht is voor het regionale nieuws besteden de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper iedere week aandacht aan een regionaal nieuwtje.

Deze week bellen Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen met assistent begeleiding Natasja van Schaik van het zorgcentrum Philadelphia in Houten om te praten over de festiviteiten omtrent het 10 jarig bestaan dat de woongroep viert op 29 april.

Philadelphia is niet alleen een stad in Amerika en een roomkaas maar ook een landelijke zorginstelling waar mensen met een beperking of handicap begeleid kunnen wonen. Hier kan zorg 24 uur per dag geboden worden aan de bewoners. De vestiging in Houten is specifiek bedoeld voor jong volwassen personen met een lichtelijke beperking en op dit moment wonen hier in de Houtense vestiging 20 bewoners.

Speciaal voor het 10 jarig jubileum van het stations erf organiseert Philadelphia een Coronaproof wandel en digi dingen doen event op donderdag 29 april. Op vijf locaties zijn digi dingen te doen die georganiseerd worden door Philadelpia en de vrienden van Philadelphia. Zo is er bijvoorbeeld op één van de locaties een VR bril aanwezig waarmee de bewoners een strandwandeling kunnen maken of kunnen zwemmen in de zee.De dag is bedoeld voor de bewoners maar omdat ze wandelen met een vrijwilliger kunnen die ook een graantje mee pikken van deze speciale dag.

Op dit moment zijn er voldoende aanmeldingen voor 29 april maar mocht je nog meer informatie over Philadelphia zoeken of je willen aanmelden als vrijwilliger bij de vestiging op het Stationserf dan kan je terecht via: stationserf@philadelphia.nl

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s hadden met Natasja:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love