Een kijkje in de prikstraat van Houten.

20 april 2021

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Welzijn
 6. /
 7. Een kijkje in de...

Omdat het vaccineren in Houten al aardig opschiet hebben wij van Omroep Houten een verslaggever op pad gestuurd voor een volledige vaccinatie ervaring. Hieronder een uitgebreid verslag van verslaggever Henk Donker.

Een week of twee geleden stond er op de digitale website van het AD, klein en verscholen, dat mensen uit o.a. 1951 vervroegd uitgenodigd zouden worden, maar dat je dat ook zelf “online” kon regelen. Verslaggever Henk is vervolgens de zoektocht aangegaan via de weg, die hem het meest handig leek, namelijk die van de GGD. Het gevolg was verdwalen in een doolhof.

Wat je op een gegeven ogenblik vindt, is dat deze leeftijdsgroep wel wordt uitgenodigd, maar dat je met aanmelden moet wachten tot je de uitnodiging thuis hebt gekregen. Via de website https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/een-online-afspraak-maken lukt het dan toch om een afspraak te maken.

Dan komt het tweede dilemma, aanmelden kan alleen met een DigiD. Hier haken veel ouderen op af omdat deze niet goed weten hoe de app op de telefoon werkt. Dapper doorgaand heeft Henk de Digid app gedownload en ja hoor, er was toegang.
Na deze toegang en de identificatie door de app werden een hele reeks vragen aan Henk voorgeschoteld. Waarvan hij een aantal, even later bij de gezondheidsverklaring, nogmaals moest invullen.

Hierna ging het snel omdat hij direct 3 mogelijkheden in 3 locaties voorgelegd kreeg. Helaas voor Henk was dit allemaal op hetzelfde tijdstip waardoor de conclusie kon worden getrokken dat de locatie een vrije keuze was, maar het tijdstip niet.
Want als je jezelf op een ander tijdstip wil laten vaccineren, dan moet je bellen!

Na ongeveer een uur krijgt men de bevestiging via de mail toegezonden waarin twee uitnodigingen (voor 1e en 2e prik) en staat. Let wel goed op! Want er staat in kleine lettertjes dat je een gezondheidsverklaring moet downloaden.

Tijd voor de vaccinatie.

Hierover kan Henk niets anders dan lof prediken. “Je rijdt naar de locatie, waar verkeersregelaars je netjes een plekje wijzen en vervolgens laten weten waar je naar binnen moet.” Het naar binnen gaan moet zoals gewend met een mondkapje, ID, uitnodiging en de eerder gedownloade gezondheidsverklaring.
Vervolgens sturen duidelijke pijlen en vriendelijke mensen je door het doolhof heen dat het vaccinatiecentrum heet.

Hierna gebeurd achtereenvolgens het volgende:

 • Tafel 1, Aanmelden, handen wassen en laten weten dat je geen corona hebt.
 • Tafel 2, de gezondheidsverklaring laten zien, bij 1 maal “ja” als antwoord op de vragen rechtsaf en de mensen zonder “ja” als antwoord recht door.
 • Omdat Henk bij de vraag over allergieën “Ja” antwoordde moest hij zich bij een arts melden. Dit ging heel snel en zonder wachten.
 • Dit was tafel 3 en Henk werd akkoord bevonden, hierbij kreeg hij een extra briefje als bewijs.
 • Tafel 4 (achter glas), de aanmelding op de computer en ontvangst van een ‘prik’ formulier
 • Tafel 5 voor de officiële prik. Deze ging snel en pijnloos. Daarnaast krijg je als gevaccineerde een registratiebewijs mee.
 • Na de vaccinatie wordt je opgevangen en een kwartier in een eigen hokje gezet ter controle.
 • Daarna mag je goed begeleid weer naar de uitgang, die keurig op het parkeerterrein uitkomt

Al met al, inclusief de verplichte wachttijd van een kwartier sta je in 20 minuten weer buiten. Binnen nergens wachttijden en duidelijk met lampjes aangegeven welke hokjes vrij zijn. Op naar de tweede vaccinatie.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love