Zomerlezen met Bip bij de Bibliotheek Houten

9 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zomerlezen met Bip bij...

Samen met Riëtte van Lint van de Bibliotheek Lek & IJssel is leesmonster Bip op bezoek geweest bij basisschool De Vlinder in Houten. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in Houten van start gegaan. Met het Bip-boekje, een stempelactie en vrolijke activiteiten zorgt leesmonster Bip ervoor dat kinderen t/m 8 jaar ook in de zomervakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen. De eerste voorleesochtend met Bip is op dinsdag 20 juli.

 Bip-boekje met stempelkaart
De Bip-boekjes zijn uitgedeeld bij peutergroepen en op scholen. Kinderen t/m 8 jaar die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek Houten-Centrum. In het boekje staan leuke opdrachtjes en een stempelkaart.

Sparen voor een mooi cadeau
Elke keer als een kind boeken leent in de Bibliotheek of meedoet aan een activiteit krijgt het een stempel in het Bip-boekje. Wie drie stempels heeft mag een klein cadeautje grabbelen. Met zes stempels is de kaart vol en krijgt het kind van de Bibliotheek een prachtig (prenten)boek cadeau.

Activiteiten
Elke dinsdag in de zomervakantie kunnen de kinderen in de Bibliotheek Houten-Centrum komen luisteren naar Bips favoriete verhalen en leuke dingen doen. Op 20 juli van 11.00 – 12.00 uur, met een speurtocht door de Bibliotheek. Op 27 juli, 3, 10 en 17 augustus van 11.00 – 11.30 uur, met een activiteit in samenwerking met het Koffieatelier. En op 24 augustus van 11.00 – 12.00 uur, met spelen met letters en woorden.

Bip-stenen zoeken
Ook zijn er ‘happystones’ van Bip verstopt rondom de Bibliotheek Houten-Centrum. Ouders kunnen er samen met hun kind naar op zoek gaan, hun vondst delen op Facebookpagina BibliotheekLekIJssel en de steen daarna een nieuw verstopplekje geven.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love