Succesvol Jongerenloket gecontinueerd

9 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Succesvol Jongerenloket gecontinueerd

Bij het regionaal Jongerenloket in Nieuwegein kunnen jongeren terecht voor ondersteuning naar werk of opleiding. Het bestaat al 8 jaar en veel jongeren maken er gebruik van. Recent hebben de wethouders van de 4 Lekstroomgemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein besloten dat het Jongerenloket ook in de toekomst kan rekenen op financiële steun.

Het Jongerenloket is een samenwerking tussen het RMC en Werk en Inkomen Lekstroom. Het heeft als doel zoveel mogelijk jongeren mét een startkwalificatie van school te laten gaan én om jongeren aan het werk te helpen zodat ze geen uitkering nodig hebben. De gemeenten hebben besloten structureel door te gaan met het Jongerenloket. Houtense wethouder Sander Bos: “Jongeren verdienen goede ondersteuning.” De effectiviteit van het Jongerenloket heeft zich bewezen. Nu kunnen ze ook in de toekomst op goede begeleiding blijven rekenen. ”

Voor wie is het Jongerenloket?
Het Jongerenloket is er voor jongeren van 16 tot 27 jaar uit Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein die vragen hebben over werk, opleiding en inkomen. Het Jongerenloket is te vinden op de derde verdieping van het Stadhuis in Nieuwegein.

Wat doet het Jongerenloket?
Jongeren kunnen tijdens de inloopspreekuren of op afspraak bij het Jongerenloket terecht. De jongere kan alleen komen of iemand meenemen (bijvoorbeeld een ouder, begeleiding, een vriend). Medewerkers van het RMC en van Werk en Inkomen Lekstroom helpen hen. Samen beantwoorden zij de vragen van de jongere.

Ben of ken jij een jongere met vragen over school, werk of inkomen?
En ben jij tussen de 16 en 27? Maak dan telefonisch een afspraak met het Jongerenloket (030 – 70 22 300). Mail je liever? Dat kan natuurlijk ook: jongerenloket@wil-lekstroom.nl. Meer informatie vind je op: www.wil-lekstroom.nl/jongerenloket.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love