Zo gewoon mogelijk wonen én leven met dementie in Het Vertrouwde Dorp

28 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zo gewoon mogelijk wonen...

De gevarieerde bouwstijl geeft het wooncomplex voor mensen met dementie Het Vertrouwde Dorp, niet direct het aanzien van een verpleeginstelling. Een complex met dertig appartementen biedt de mogelijkheid “uw leven voort te zetten zoals u dat gewend bent.” Aldus de brochure.

De naam dekt de lading. Het woonzorginitiatief, zoals op de website Het Vertrouwde Dorp wordt genoemd heeft uitzicht op de kerktorens die Houtens Oude Dorp markeren. Een vertrouwd gezicht voor mensen die leven in herinneringen. Ingeklemd tussen de hectiek van de Tuibrug en de monumentale boerderijen van de Houtensewetering is de locatie van het complex met zorg gekozen. Er zal worden gezocht naar mogelijkheden om gezamenlijk met de omringende scholen activiteiten te organiseren.

Dankzij de niet aflatende inspanning en enorm enthousiasme van zorgondernemersechtpaar en verpleegkundigen, Johanna en Theo Castrop zal in mei Het Vertrouwde Dorp geopend kunnen worden. Zijn ervaring met schrijnende situaties in een verpleeghuis heeft Theo ertoe doen besluiten de stap te zetten het plan te ontwikkelen. Zijn Beleid- en Management- studie kwam hem goed van pas bij onder meer het aanboren van fondsen, nodig om het project financieel haalbaar te maken.

Het Vertrouwde Dorp is een particulier initiatief. Bewoners betalen maandelijks een vast woonservicetarief voor de huur van het appartement en hulp van het team deskundigen dat aan het complex is verbonden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love