Yoga kan veel betekenen voor mensen met parkinson

11 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Yoga kan veel betekenen...

Vandaag is het wereld parkinsondag, speciaal voor deze dag belden de DJ’s van Enthousiasper met de Houtense Marjan Overdiep die vanuit de Parkinson Vereniging meer kon vertellen over deze aandoening.

Parkinson is een ingewikkelde neurologische aandoening waarvan de symptomen bewegingsproblemen zijn. De overdracht van impulsen naar de spieren is verstoord door het ontbreken van een stofje in de hersenen waardoor iemand met parkinson vertraagd loopt of trillende handen heeft.

Je zou kunnen zeggen dat de automatische piloot niet meer helemaal werkt.

52.000 mensen in Nederland hebben parkinson en de verwachting is dat dit aantal de aankomende jaren steeds verder gaat groeien omdat de diagnose onder patienten steeds jonger gesteld word. Op dit moment is de jongste persoon 13 jaar waarbij deze diagnose gesteld is.

De parkinson vereniging is een vereniging voor mensen met parkinson en mensen die familieleden hebben met deze aandoening. Dit om ontmoetingen te maken tussen mensen met parkinson maar ook om mee te kijken met onderzoek vanuit het patienten perspectief. Hierdoor kan er heel gericht informatie gegeven worden tijdens het onderzoek naar deze aandoening.

de Houtense Marjan Overdiep is Parkinsonyoga gestart met als missie om vanuit de bijkomende stichting zo veel mogelijk mensen met de ziekte te laten zien hoeveel yoga kan betekenen voor het omgaan met deze ziekte.
Marjan heeft hier zelf heel veel profijt van en wil ook de rest van Nederland laten zien hoe goed yoga kan zijn voor deze ziekte.

Vandaag op de wereld parkinsonsdag is belangrijk om extra aandacht aan deze ziekte te geven.
Juist om het slechte imago dat de ziekte heeft weg te nemen, om extra over de ziekte te spreken en de nieuwste ontwikkelingen omtrent de ziekte te bespreken. Ga voor meer informatie over de ziekte en de yoga naar: www.parkinson-vereniging.nl of www.yoga4parkinson.nl

En luister hier het hele interview dat de DJ’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen hadden met Marjan Overdiep tijdens Enthousiasper terug:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love