Deze toppers gaan naar Tokio

10 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Deze toppers gaan naar...

Op 23 juli gaat in Tokio de 32e editie van de Olympische Speken van start. En momenteel hebben twee deelnemers uit de gemeente Houten zich al geplaatst om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Houtenaar Noël van ‘t End zal tijdens de spelen actief zijn op de judo mat. De 24-jarige Noël van ‘t End is actief in de categorie -90 kilogram. In 2015 won de judoka de Grand Prix Samsun, een zilveren medaille op de Grand Slam Baku & Abu Dhabi en brons op de World Masters.

Schalkwijker Jan-Willem van Schip zal actief zijn bij het baanwielrennen. Jan-Willem van Schip verraste tijdens het WK 2018 in Apeldoorn door het zilver te winnen op de puntenkoers.

Naast de sporters is er ook een jury uit Houten. Voor Pauline den Burger is het een droom die werkelijk wordt: aanstaande zomer is ze op de Olympische Spelen in Tokio actief als jurylid bij het zeilen.

 

Helaas ontbreek Schalkwijkse Robin de Kruif dit keer op de Spelen. De Nederlandse volleybalsters, waar de Kruif deel van is, zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Oranje verloor in de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) met 3-0 van het sterke Duitsland.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love