Windmolenpark Houten kent alleen verliezers

11 november 2015

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Windmolenpark Houten kent alleen...

Onderzoekers van Universiteit Utrecht zijn kritisch over het Windmolenpark in Houten. Op dinsdag 10 november presenteerden zij een evaluatierapport aan inwoners en belangstellenden. Bezoekers van deze informatieavond hadden de gelegenheid om vragen te stellen aan de onderzoekers en tips te geven aan de gemeenteraad. In de pauze gaf Robert Harmsen, één van de onderzoekers, in het kort de conclusie van het onderzoek weer voor onze camera.

In 2001 heeft de gemeenteraad van Houten besloten een windpark in Houten te laten ontwikkelen. Op de Meerpaal is in 2013 het eerste Houtense windpark gerealiseerd. In het raadsbesluit van destijds is afgesproken om het windpark te evalueren. Onderzoekers van de Universiteit van Utrecht hebben in opdracht van de gemeente een evaluatie uitgevoerd. Het evaluatierapport is in oktober jl. uitgebracht.

De onderzoekers constateren dat het windpark veel van de tijd stilstaat. Dat kan iedereen in Houten zien. Dat komt door de maatwerkvoorschriften geluid. Maar wat we ook geconstateerd hebben, zegt onderzoeker Harmsen, is dat de turbines toch een deel van de tijd draaien, wanneer ze volgens de maatwerkvoorschriften niet mogen draaien.  In de controle en naleving van de maatwerkvoorschriften geluid zijn fouten gemaakt en ook in de klachtafhandeling door de gemeente zijn fouten gemaakt.  De inwoners, de gemeente en ook Eneco zijn niet blij met het windmolenpark. Er is in die zin een situatie gecreëerd met alleen verliezers.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love