WIL start vanaf 14 april met uitkeren energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen

13 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. WIL start vanaf 14...

In opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein start Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) vanaf donderdag 14 april met het uitkeren van de eenmalige energietoeslag 2022 aan inwoners met een laag inkomen.

Automatisch uitgekeerd
Aan 2359 mensen met een laag inkomen keert WIL de toeslag automatisch uit. Bijvoorbeeld aan veel mensen die een bijstands- of IOAW-uitkering ontvangen. Inwoners met een laag inkomen die de toeslag niet automatisch krijgen, kunnen vanaf 21 april a.s. een aanvraag indienen via de website van WIL. Het gaat om een toeslag van 800 euro. WIL keert dit bedrag in 1 keer uit.

Wie krijgt de toeslag?
De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er geldt: maximaal 1 toeslag per huisadres. Om in aanmerking te komen moet de aanvrager in elk geval zelf de energiekosten betalen. Het inkomen mag maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen.

Meer informatie en zelf aanvragen toeslag
Inwoners van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein kunnen voor meer informatie over de energietoeslag terecht op www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Vanaf 21 april a.s. is dit ook de plek om de toeslag aan te vragen.

Over Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)
Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt in opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein. Inwoners kunnen er terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love