Wie is jouw favoriete duurzame doener in Houten?

25 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Wie is jouw favoriete...

Wie inspireert jou? Wie is jouw favoriete plekverbeteraar? Die in Houten een geluksplek maakt en doet waar anderen over praten. Die natuurvriendelijke tuinder, fietsenmaker, zonnepanelendakdeler of organisator van een inzamelpunt voor meubels en ander huisraad? Of is het de voedselbank, iemand die een bijenweiland maakt of voor het wel en wee van zwanen gaat?

Marion van Amelrooij en Liesbeth Paardekooper doen onderzoek naar bewonersinitiatieven in Houten. In opdracht van de Atlas Leefomgeving, een samenwerking van het RIVM en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, brengen zij duurzame doeners in beeld: initiatiefnemers die hun omgeving verfraaien, verduurzamen en verbeteren.

Onderzoeksdoelstelling
Het doel van hun onderzoek is om te kijken waar deze bewonersinitiatieven tegenaan lopen en hoe gemeenten deze initiatieven het beste kunnen ondersteunen. Liesbeth en Marion hebben gekozen voor Houten als voorbeeldgemeente omdat er in Houten veel initiatieven lopen; initiatieven waar anderen wat van kunnen leren. Hun resultaten delen zij op 21 april 2022 tijdens de jaarlijkse werkconferentie van de Atlas Leefomgeving.

Van welk initiatief word jij enthousiast?
Wil je meehelpen aan dit onderzoek? Dat kan door een inspirerend bewonersinitiatief aan hen door te geven. Dat mag een eigen initiatief zijn of een initiatief waar je niet zelf bij betrokken bent. Alle initiatieven zijn welkom, van klein tot groot, van éénpitters tot teamwerkers. Liesbeth en Marion selecteren een aantal initiatieven voor een interview en/of fotoshoot.

Wil je een initiatief onder de aandacht brengen? Help je mee om te achterhalen wat de succesfactoren en belemmeringen voor dit soort bewonersinitiatieven zijn? Dat kan eenvoudig via deze https://www.geluksplekken.nl/houten/. Daar lees je ook meer over het onderzoek en andere projecten van Marion en Liesbeth, zoals deze film over duurzame doeners. Onder de aanmelders verloten we 10 Geluksatlassen.

Marion van Amelrooij en Liesbeth Paardenkooper


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love