Werkhoven onderzoek alternatieve mogeijkheden voor kerkgebouw

23 april 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Werkhoven onderzoek alternatieve mogeijkheden...

In Werkhoven is een initiatiefgroep een proces gestart om te komen tot een nieuwe toekomst voor het kerkgebouw. De kerk is als wekelijks gebedshuis te groot geworden en de onderhoudskosten zijn op termijn niet meer op te brengen door de steeds kleiner wordende groep kerkgangers.

De initiatiefgroep vindt de plek en historie van het kerkgebouw waardevol voor het dorp. Zij hoopt op draagvlak en enthousiasme voor ideeën die het gebouw een tweede leven kunnen geven.

Op 14 april werd er met belangstellenden van gedachten gewisseld over mogelijkheden. Deelnemers mochten in groepjes hun droomplan maken en die op plattegrond van het kerkcomplex inkleuren. Daarna werd aan elkaar teruggekoppeld.
De rode draad was duidelijk. Het kerkgebouw moet multifunctioneel gemaakt worden, met een duidelijke eigen plek voor de kerkfunctie. De deelnemers beseffen dat er ook nieuwe opbrengsten nodig zijn.
De volgende stap is een bezoek aan bestaande voorbeelden die lijken op de gepresenteerde ideeën. Om te inspireren en van te leren. Er is nog een hele weg te gaan, maar het begin is gemaakt.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love