4 kerken organiseren groene inspiratiemiddag

5 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. 4 kerken organiseren groene...


Op zaterdag 11 november organiseren 4 Houtense geloofsgemeenschappen in de Opstandingskerk een groene inspiratiemiddag. Onderdeel hiervan is de Martine Vonk lezing. Deze wordt verzorgd door Elisabeth Hense en Tjirk van der Ziel en gaat over hoe je op een groene en solidaire manier het evangelie handen en voeten kunt geven. Met voorbeeldverhalen van kerken die dit al in praktijk brengen.

Na de lezing starten de workshops:

– Tuinen en solidariteit: over groentetuinen voor voedselhulp, door Elisabeth Hense, hoofddocent Radbouduniversiteit en onderzoeker op het gebied van duurzame initiatieven van kerken en kloosters.
– Ecologische spiritualiteit: Tjirk van der Ziel, docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede.
– Hoe maak je je kerkgebouw duurzamer? Voor beheerders en andere geïnteresseerden. M.m.v. Hans van Dijk van Energierijk Houten en Bram Schuurman van de Lichtboog in Houten.
– Hoe doe je goed met je geld? Door Koert Jansen, directeur van Incluvest en Jan Nienhuis, penningmeester van de Johanneskerk in Amersfoort. Zowel over beleggen als kerk als privé.
– Vegan koken: vegan hapjes maken voor bij de borrel na de workshops. Met inspiratie van een medewerker van de ‘Vegan Church’.
– Scheppingsliederen zingen: Roeland Smit van Schrijvers voor gerechtigheid vertelt over dit project en leert enkele liederen aan.

Zowel tijdens de lezing als tijdens de workshops is er ook een programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Schrijvers voor gerechtigheid lanceerden onlangs nieuwe liederen over de schepping, hiermee zullen we de middag openen en afsluiten. Groen en Solidair is de 3e Martine Vonk lezing in Houten.
De lezing wordt georganiseerd door de katholieke parochie, de Opstandingskerk, de Lichtboog en het Kruispunt. Dit jaar in de Opstandingskerk, het Kant 2. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt met een borrel om 16.30 uur. Graag aanmelden uiterlijk 8 november via groenekerkenhouten@gmail.com

De Martine Vonk-lezing is ingesteld om het gedachtegoed van Martine Vonk levend te houden en verder te verspreiden. Martine woonde in de ecowijk in Houten en zette zich in voor een duurzame én vrolijke levensstijl vanuit een brede christelijke spiritualiteit, Ze overleed in november 2019.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love