‘Week tegen Eenzaamheid’, presentatie koffieontmoetingsplekken

30 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. ‘Week tegen Eenzaamheid’, presentatie...

Op 28 september stond er een pop-up koffieontmoetingsplek op de markt op Het Rond. Bezoekers van de markt konden aanschuiven voor een lekker bakkie koffie of thee en een praatje. Het is een initiatief van het project ‘Ontmoet Houten 80plus’ van ‘van Houten&co’ en Healthy Houten, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Sinds januari 2022 bezoeken vrijwilligers van het project ‘Ontmoet Houten 80plus’ alle 80plussers in Houten. De meest gestelde vraag van ouderen tijdens deze gesprekken is waar ze (samen) een kop koffie kunnen drinken. Dat dit bij meer dan 12 koffieontmoetingsplekken in de gemeente Houten kan, is meestal niet bekend. Daarom het koffiehoekje op de markt waar je kon kennismaken met het aanbod van koffieontmoetingsplekken in Houten.

“Ik woon dicht bij de Meerkoet maar wist niet dat je er ook koffie kan drinken” zei een bezoeker van de markt, “ik ga er binnenkort eens langs”. De Meerkoet is een van de locaties waar de deur elke week openstaat. Niet alleen buurthuizen maar ook veel kerken organiseren een koffie inloopochtend. De ochtenden geven vaak iets om naar uit te kijken en zijn bovenal gezellig. Zoals ‘de huiskamer’ in Huis van Houten. “Ik ga er met groot plezier iedere week naartoe en wordt met open armen ontvangen, we horen er echt bij”, vertelt een bezoeker van de huiskamer.

Voor vragen over de koffieontmoetingsplekken neem je contact op met Anne den Haan via email: ontmoethouten@vanhoutenenco.nl of telefoon: 030 700 15 00 (iedere werkdag bereikbaar tot 12.00 uur). Of kijk op www.vanhoutenenco.nl/koffieontmoetingsplekken.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love