Fruitplukdag, fruitpersdag en oogstfeest op Werk aan de Waalse Wetering

28 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Fruitplukdag, fruitpersdag en oogstfeest...

Zoals meestal einde zomer konden we in Tull en ‘t Waal, naast het Werk aan de Waalse Wetering, weer zelf appels en peren plukken.  Verzamelen op het fort voor o.a. koffie en thee, limonade, appelgebak, poffertjes en spelletjes. Vanaf het fort met de  boerenkar naar de nabij gelegen boomgaard. 

Gelukkig had Maarten een trekker en boerenkar meegenomen, omdat je anders niet bij het fruit in de hoogstam bomen kon komen. Lydia van Maurik gaf een uitleg over de boomgaard, de verschillende bomen en de beste manier om het fruit te plukken. Optillen en draaien blijkt beter te werken dan trekken.

Iedereen, jong en ouder, deed zijn best zoveel mogelijk tassen en emmers te vullen. En toen was de vraag “gaan we het fruit persen tot sap of maken we er thuis appelmoes of perenmoes van?”. De combinatie is trouwens ook erg lekker, want er staat inmiddels weer voldoende voorraad voor de komende winter.

Voor het eerst werd er dit jaar samengewerkt met de Voedselschuur, (lokaal initiatief waar particuliere moestuinders en imkers hun oogst aan de weg verkopen en samenwerken) die een streekmarkt en de catering verzorgden en een sappers waar de lokale oogst kon worden uitgeperst. Ook de oogst van de pluk excursies ging grotendeels de pers in en leverde maar liefst 75 liter sap op.

 

.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love