Wat kunnen vrijwilligers veel voor elkaar krijgen!

22 maart 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Wat kunnen vrijwilligers veel...

“ik voel mij een trotse inwoner, dat we hier zo ontzettend veel voor elkaar kunnen krijgen” zegt Trea Scholten, die samen met Heleen van Holten de NLdoet dagen in Houten coördineert.

NLdoet (voorheen Make a Difference Day) is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Houten waren van 20 t/m 22 maart meer dan 250 mensen actief om allerlei sociale activiteiten mogelijk te maken. Van het schoonmaken van scootmobiels tot het verven de bar van jongerencentrum Enter en van een spelletjesmiddag voor ouderen in Schalkwijk tot een workshop voor de nieuwe fladderburgemeester. Ook nu weer ondersteunden veel bedrijven deze activiteiten.
Trea: “Leerlingen van het Wellantcollege werkten in de stortregen aan de nieuwe Slingertuinen bij het theater. Toch vonden ze het hartstikke leuk”. Vrijwilligers werden na hun inzet steevast getrakteerd op blije gezichten. Door met een flink aantal mensen een dag aan een klus te werken, kun je meters maken. “Dat krijgen mensen normaal niet voor elkaar. Als ze het resultaat zien worden ze daar blij van. Zeker als ze bedenken dat vrijwilligers daar zomaar hun vrije zaterdag voor hebben opgeofferd”.
Platform Maatschappelijk Ondernemen inventariseert het hele jaar vraag en aanbod via hun website en koppelt zoveel mogelijk aan elkaar tijdens de jaarlijkse Meet & Match middag. In november 2013 werden maar liefst 124 matches gemaakt, waarvan er 30 dit weekend zijn gerealiseerd. Trea: “wat ik prettig vind is dat we door het jaar heen steeds meer verbindingen kunnen maken. Hierdoor zijn vrijwilligers en bedrijven niet alleen dit weekend actief, maar het hele jaar. Het is mooi om te zien hoe mensen die heel verschillend zijn en elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten, tijdens deze activiteiten elkaar ontmoeten. Vanmiddag werd in de Wiese het fladderlied opgevoerd. Het duurde niet lang of jong en oud stond samen te zingen en te dansen. Het waren topdagen.”

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love