VONK een bijzonder evenement van interactieve lichtkunst

20 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. VONK een bijzonder evenement...

Ruim vijfentwintig jaar is Fort bij ‘t Hemeltje in handen van Staatsbosbeheer. Vandaag de dag biedt het deels onderdak aan enkele organisaties. In de herfstvakantie strijkt een bijzonder evenement neer op het terrein van het laatst gebouwde fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een route van interactieve lichtkunst objecten voert rond, over en door het fort. Licht in al haar facetten brengt de bezoeker in vervoering.

“…een nieuw mini universum van tegenstellingen tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld” luidt de wervende tekst op de website.

Niet alleen kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend met hun kunstobjecten nemen deel, ook studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben hun medewerking mogen verlenen aan dit opmerkelijke project. Leerlingen van College de Heemlanden en basisschool De Bijenkorf hebben samen met kunstenaars van VONK twee lichtkunstwerken gemaakt. VONK is een unieke beleving voor alle leeftijden.

Het evenement is van vrijdag 15 oktober tot en met zaterdag 23 oktober te beleven bij het voormalige verdedigingswerk Fort bij ’t Hemeltje aan de Fortweg 9.

VONK is een festival van Theater Aan de Slinger.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love