Doe mee aan het zomerstempelen van Fietsen voor mijn Eten

19 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Doe mee aan het...

Sinds dit jaar hebben de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper een leuke samenwerking met Christie de Vrij van Fietsen voor mijn eten Kromme rijn streek. Iedere week wordt er gebeld met haar of een lokale ondernemer. Deze week belde Christie in om meer te vertellen over het Zomerstempelen.

Zomerstempelen is een actie waarbij tien hele toffe ondernemers uit de regio geselecteerd zijn waar je leuke actie producten kunt kopen. Het is een beetje alsof je de dagelijkse boodschappen bij elkaar moet fietsen. Bij iedere ondernemer waar je als bezoeker langs gaat krijg je een stempel en wanneer je acht van de tien stempels bij elkaar gefietst hebt krijg je als beloning een speciaal picknick glas. Super leuk natuurlijk!

Christie heeft het voor elkaar gekregen om een mooi divers aanbod van brood, vis, bier, fruit, groente en ijs samen te stellen. Ook kan je ergens een lekkere kop koffie met gebak scoren waarmee je jouw fietsmand goed kan vullen. Iedereen kan tot 30 september meedoen aan deze actie en je hoeft natuurlijk niet de hele route op één dag af te fietsen. Mocht je het toch lukken om op één dag alle ondernemers af te fietsen dan is dat een hele knappe prestatie.

Het zomerstempelen voelt een beetje als een Elfstedentocht maar dan lekkerder. Door de stempels heb je echt een doel om ergens naar toe te gaan en je komt niet alleen nieuwe producten tegen op de tocht maar je ontdekt ook misschien een aantal nieuwe plekken op je reis! Als tip geeft Christie een lokale boer uit Driebergen, een ondernemer waar je vla met verschillende smaken kan kopen die gemaakt is van verse boerenmelk. Zelf was Christie erg onder de indruk van de Mango Passievrucht vla maar ook de Hopjesvla wordt geadviseerd om te kopen.

Via de facebookgroep en de website www.fietsenvoormijneten.nl kan je alle tien deelnemende ondernemers terugvinden. Op deze website zijn alle adressen terug te vinden zodat je een mooie route uit kunt stippelen. Het is echt een ideale onderneming om bijvoorbeeld met kinderen te gaan doen. De ervaringen van verschillende Houtenaren die de route al gefietst hebben zijn terug te vinden op de Faceboopagina van Fietsen voor mijn Eten.

Christie roept op om alle nieuwe ervaringen hier te blijven delen want dit mogen er natuurlijk altijd meer worden! Dus laat daar gerust weten hoe de vla was of welke vis er het beste gegeten kan worden.

Luister hier het hele interview terug dat Jasper en steffie met Christie hadden en pak direct mee hoe de opnames van de podcast van de Keuken van Utrecht geweest zijn die Christie afgelopen vrijdag meegemaakt heeft:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love