Jolien Kistemaker staat op 23 september in het Theater aan de Slinger.

19 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Jolien Kistemaker staat op...

Door een fijne samenwerking met het Theater aan de Slinger hebben de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper iedere week een artiest aan de telefoon die in de aankomende periode op zal treden in het lokale theater. Deze week bellen Jasper en Steffie met Jolien Kistemaker over haar optreden van 23 september.

Als rasechte Houtense speelt Jolien aankomende donderdag een thuiswedstrijd in het theater met haar optreden Thuis. De bezoekers van haar show kunnen rekenen op een programma waar liedjes en gedichten zich met elkaar afwisselen. Kistemaker deelt deze dag de levensvragen die haar bezighouden met het publiek maar er is ook zeker plek voor humor. Het publiek krijgt zogezegd tijdens haar show Thuis een kijkje in het hoofd van de artiest

Jolien vindt het heel leuk om als echte Houtense op te treden in haar eigen dorp.
“Het voelt een beetje als thuiskomen. Het is heel bijzonder want er zullen zoals altijd weer veel bekende gezichten in de zaal zitten” aldus Jolien.

De gemeente Houten blijft toch een groot onderdeel van het leven van Jolien en het dorp speelt daarmee een belangrijke rol in de muziek die ze maakt en gedichten die ze schrijft.
De teksten in haar muziek gaan over haar jeugd en de periode daarna waarmee die veel herkenningspunten meebrengt voor de Houtenaren in de zaal.

Nadat Jasper haar de vraag stelt of het misschien niet juist extra spannend is om voor allemaal bekende te spelen, legt Jolien uit dat het vaak inderdaad net iets spannender is om voor bekende mensen te spelen. Je voelt je net wat kwetsbaarder omdat de mensen jou echt door en door kennen in de zaal zitten. Daar staat dan weer tegenover dat het wel weer extra bijzonder is om de liefde te voelen van de mensen uit de zaal.

In 2019 bracht Jolien een muziek album uit met als titel “WIJ” en Jolien heeft de afgelopen periode tijdens de corona lockdown een hele boel nieuwe muziek geschreven.
Omdat ze letterlijk tijd zat in die periode heeft ze haar tijd zo goed mogelijk willen benutten en daarmee heel veel nieuwe nummers geschreven. Het is de bedoeling om hiermee na de afronding van haar theaterstuk de studio in te duiken en een aantal nieuwe nummers op te nemen. Jolien zal niet zoals twee jaar geleden een heel album uit brengen maar meer een aantal nummers om en om uitbrengen.

Maandag rond 17:15 zal Jolien te gast zijn bij het Omroep Houten radioprogramma “Martins Luisterlied” en iedereen die meer van Jolien haar muzieksmaak wil horen zal zeker moeten afstemmen op 107.3FM. Via www.jolienkistemaker.nl kan iedereen die niet aanwezig kan zijn bij het optreden van 23 september meer speeldata vinden en ook via Instagram is Jolien zeer actief. Volg haar daarom ook zeker om op de hoogte te blijven van alles wat deze ras echte Houtense bezig houd in het leven.
Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper & Steffie afgelopen zaterdag hadden met Jolien en hoor direct of ze de pindakaas op haar bolletje graag met of zonder hagelslag eet:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love