Verkiezingsavond live vanuit het gemeentehuis.

20 maart 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Verkiezingsavond live vanuit het...

Op 19 maart 2014 vonden in Houten gemeenteraadsverkiezingen plaats en de grote winnaar is D’66. Die verdubbeld in een klap zijn aantal raadsleden van 3 naar 6. Ander opmerkelijk resultaat is Houten Anders die er binnen een half jaar in is geslaagd aan kiezers duidelijk te maken wat ze wil en 2 zetels in de wacht sleept. Omroep Houten doet live verslag van de verkiezingsavond en peilt de stemming ter plaatse…

In het eerste uur hoort u Martin Monkel en zijn politieke redactie live verslag doen vanuit stembureau 1 (gemeentehuis) en hoort u reportages vanuit stembureaus, die eerder op de verkiezingsdag zijn opgenomen. Ook hoort u gesprekken met lijsttrekkers die op 15 maart 2014 zijn opgenomen op de politieke markt bij Castellum.

In het 2e uur hoort u een langer gesprek met de organisator van deze verkiezingen in Houten meneer Postma. Hij leidt een operatie waar zo’n 200 mensen direct bij betrokken zijn. Ook volgen we met de social media desk – bevolkt door Chantal Linschoten, Melissa Oppelaar en Romario Riethof – de reacties en discussies in Houten op Twitter.

In het 3e uur – Tussen 9 en 10 hoort u de eerste prognose van de burgermeester – na telling van de eerste stemmen in het Haltna Huis en komen de eerste gasten binnen op het gemeentehuis om het verdere verloop van de verkiezingsavond te volgen. Ook vertelt de burgermeester hoe de rest van de avond eruit zal gaan zien.

Tussen 10 en 11 (het vierde uur) komen de uitslagen binnen van 6 stembureaus en kan op grond van die telling een tweede prognose gegeven worden door de burgermeester. U hoort gesprekken met bezoekers en reacties van lijsttrekkers op de eerste prognoses.

D66 en Houten Anders lijken een goede uitslag te gaan neerzetten. Er zijn geen grote verliezers, hoewel de VVD en ITH – voorheen de grootste partijen – het allebei met een zetel minder zullen moeten gaan doen.

In het vijfde en 6e uur is wordt de einduitslag bekend en kan iedereen de balans opmaken bIj Martin Monkel. Ook wordt er vooruit gekeken naar de meest logische coalitie (die met de zittende partijen).

[mh_media type=video]

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love