Vanuit een skybox kippen bekijken kan gewoon bij Villa Kakelbont!

12 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Vanuit een skybox kippen...

Iedere zaterdag bellen de Dj’s van Enthousiasper door de samenwerking met Fietsen voor mijn Eten met een lokale ondernemer om deze beter te leren kennen. Afgelopen zaterdag was Marjan Nell van de biologische kippenboerderij Villa Kakelbont aan de beurt om meer te vertellen over het bedrijf, de appeltaart die Marjan maakt maar vooral ook de bijzondere skybox die in de kippenschuur aanwezig is.

Villa Kakelbont is een biologische kippenboerderij waarbij dit biologische aspect vooral zit in het feit dat de kippen veel ruimte hebben om rond te lopen, biologisch te eten krijgen, er geen zware medicatie toegediend wordt en er hierdoor blijere kippen rond lopen. De kippen kunnen bij Villa Kakelbont dus niet alleen binnen maar ook buiten rondlopen waarbij de meeste kippen dit vaak nog wel heel spannend vinden! “Wanneer er een vliegtuig overvliegt dan rennen de kippen allemaal snel weer naar binnen” aldus Marjan vrolijk.

Een aantal jaar geleden hebben Marjan en haar man de stoffige zolder boven de kippenschuur een nieuwe bestemming gegeven. Ondanks dat er verschillende vrienden van Marjan hen adviseerde om van deze ruimte een vergaderzaal te maken zodat er verschillende soorten evenementen georganiseerd konden worden. Besloot het echtpaar om deze ruimte om te toveren tot skybox! “Vanuit deze ruimte kan iedereen zien hoe de kippen in de schuur vrij rond lopen maar ook hoe wij de kippen verzorgen” aldus Marjan.

Naast het houden van kippen heeft Marjan nog een andere passie: appeltaart. Ze bakt deze taarten met veel plezier en volgens Christie de Vrij (sterkhouder van Fietsen voor mijn Eten) is de appeltaart van Marjan één van de lekkerste uit de Krommerijnstreek. Het geheim van de taart is niet alleen dat Marjan werkt met lokale producten (waaronder haar eigen biologische eieren). Het zit volgens haar vooral in het gegeven dat ze liefde in de taarten stopt.
Mochten er mensen zijn die ook zo’n met liefde gebakken appeltaart willen bestellen dan kunnen die volgens haar het beste een app sturen naar haar mobiele nummer: 0615568214

Luister hier het hele interview terug dat Marjan afgelopen zaterdag live op de radio had bij het Enthousiasper radioprogramma:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love