Kijk jij vannacht ook naar het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar?

12 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Kijk jij vannacht ook...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met iemand uit de omgeving aangaande een speciale gebeurtenis van deze week. Omdat het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar zondagnacht op het programma staat spraken Jasper & Steffie met Jan Michiels over deze wedstrijd en de twee ploegen die in de Superbowl spelen.

De Superbowl is een beetje te vergelijken met de Champions League finale van het voetbal. Grote delen van Amerika zijn voor meerdere uren aan de buis gekluisterd tijdens deze eenmalige wedstrijd maar ook in de rest van de wereld weten liefhebbers dit jaarlijks terugkerend fenomeen te vinden. Jan Michiels die (tot voor kort) werkzaam was bij de Nederlandse American Football Bond kijkt reikhalzend uit naar deze finale. Het zijn de Los Angeles Rams die in de finale tegen over de Cincinnati Bengals staan en dat de laatste ploeg in de finale staat mag een unieke prestatie genoemd worden! Niet alleen het feit dat de Bengals in de laatste twee seizoenen ongeveer zes wedstrijden winnend hebben weten af te sluiten is hierin opmerkelijk! Dat de ploeg uit Ohio daarnaast voor het eerst in 30 jaar een play-off wedstrijd heeft weten te winnen en daarmee de finale bereikt heeft mag dus gerust bijzonder genoemd worden

Hoe het kan dat dit team met jonge getalenteerde spelers direct de finale heeft weten te bereiken heeft met meerdere factoren te maken. Aller eerst heeft de ploeg de afgelopen jaren tijdens de “Draft*” de juiste spelers weten binnen te slepen. Een van deze spelers is de quarterback Joe Burrow. Het talent van deze jongen is ongeëvenaard en ondanks dat dit pas zijn tweede seizoen op het hoogste niveau is, lijkt hij de ultieme sterkhouder van de Bengals. Het team is natuurlijk meer dan alleen zijn quarterback, ook eerstejaars speler Ja’Marr Chase, receiver Tee Higgins en veteraan Tyler Boyd zijn ontzettend belangrijk voor het team.

De finale zal gespeeld worden in het stadion van de Los Angeles Rams en deze ploeg heeft hiermee duidelijk het thuisvoordeel. Ondanks dat dit volgens Jan waarschijnlijk wel mee zal vallen. Het team speelt pas sinds kort in dit hypermoderne stadion en het is daardoor nog maar de vraag of dit al echt als hun thuisstadion voelt. Uiteindelijk is de Superbowl een opzichzelfstaande wedstrijd die door het team met de beste vorm van de dag gewonnen zal worden.
De Rams hebben het hele seizoen al een goed team dat genoeg talent lijkt te hebben voor de eindoverwinning. De verdediging van Los Angeles staat eerste in de competitie bij verschillende statistieken waarbij de aanval ook nog eens op verschillende vlakken hoog scoort in de statistieken.

Voor nieuwsgierige sportliefhebbers is de finale in Nederland op tv te volgen via het kanaal van ESPN maar zelf zal Jan de finale via het officiële NFL kanaal kijken. “Dan kijk je de finale met het officiële Amerikaanse commentaar en de alom bekende commercials” aldus Jan Michiels. Die verder kort met Jasper sprak over het afgelopen seizoen waarin de favoriete speler van Michiels en levende legende Tom Brady (op 44 jarige leeftijd) zijn afscheid aankondigde als speler. Een unieke prestatie omdat de meeste NFL spelers ver voor hun veertigste levensjaar met pensioen gaan en Tom tot op late leeftijd een heel hoog niveau wist te bereiken.

Luister hier het hele interview dat Jasper & Steffie hadden met Jan terug:

 

(*) Met een draft proberen organisatoren van sport competities het niveau van de teams evenwichtig te houden. Dit doen ze door het minst presterende team (laagste winst/verlies ratio) uit het voorgaande seizoen de eerste keuze te geven om een speler uit de nieuwe lichting te contracteren.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love