De aankomende tijd staan er dromenjagers in het theater Aan de Slinger.

12 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. De aankomende tijd staan...

Iedere week bellen Dj’s Jasper & Steffie met een artiest of gezelschap die in de aankomende periode het Houtens theater Aan de slinger aan zal doen. Deze week spraken de Dj’s met Sylvia Groen die community builder binnen het Future Citizens netwerkproject is en samen met New Dutch Connections statushouders in het theater een podium bieden om naam voor zichzelf te maken.

Met dit project is het de bedoeling om een aantal voorstellingen voor en door vluchtelingen te maken zodat de carrièrekansen van deze dromenjagers vergroot zal worden. Sylvia heeft vanuit haar rol als community builder de opdracht om het contact open te houden tussen de gemeente, de maatschappelijke organisaties in Houten, het theater Aan de Slinger en de New Dutch Connections organisatie. Daarnaast nodigt ze bewust werkgevers uit die aansluiten bij de wensen van de dromenjagers die mee doen aan dit traject. Deze (voor de statushouder) potentiële werkgevers zijn aanwezig bij de voorstelling om enerzijds net zoals het “gewone” publiek te genieten van de voorstelling. Anderzijds kunnen ze zich ook opwerpen als buddy voor de deelnemers om hiermee hun integratie in Nederland bevorderen. Het is de bedoeling dat deze buddy naast een vluchteling gaat staan bij het vinden van een passende stage of werkplek. Daarnaast is het de bedoeling dat een buddy een statushouder helpt bij het oefenen van de Nederlandse taal.

De aankomende tijd worden er verschillende trainingen georganiseerd waarbij per voorstelling er vijf tot zeven vluchtelingen getraind worden om een pitch te houden voor de zaal. Na de voorstelling volgt een netwerkmoment, waarbij het de bedoeling is dat elke vluchteling met een match vertrekt. Voor veel Nederlanders is het heel gewoon om te netwerken en het maken van connecties zit volgens Sylvia daarom ook in de natuur van de Nederlanders. Waar het voor sommige Nederlanders als een tweede natuur voelt om zichzelf te presenteren aan een publiek zal het voor een ander deel van de Nederlanders moeilijker zijn merkt Jasper op. Hij voegt daar aan toe dat het jezelf presenteren in een nieuw land waar je de taal nog niet geheel machtig bent extra spannend kan zijn. Sylvia beaamt dit maar geeft wel aan dat de kandidaten voor het Future Citizens project speciaal geselecteerd worden en dat ook zeker niet iedereen geschikt is om mee te doen. Het laat natuurlijk wel zien dat deze deelnemers graag dat extra stapje willen doen om te slagen in hun nieuwe thuisland.

Dinsdag 22 februari en dinsdag 1 maart staan er twee nieuwe trainingen op het programma in het theater. Vervolgens zal er op dinsdag 15 maart een voorstelling plaatsvinden die vanaf 19:30 te bezoeken is in het theater Aan de Slinger. Hier zijn nog kaarten voor beschikbaar waarbij Sylvia wil benadrukken dat er ook een “Pay It Forward” mogelijkheid is om vooraf een ticket te kopen voor een statushouder die het financieel minder goed heeft. Bestel je kaarten + die van een statushouder via: https://www.aandeslinger.nl/programma/future-citizens en luister het hele interview dat Jasper & Steffie afgelopen zaterdag hadden met Sylvia terug via deze link:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love