Vanaf vanavond geldt een avondklok vanaf 21.00 uur

22 januari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Vanaf vanavond geldt een...

Vanaf vanavond geldt, ook in Houten, een avondklok vanaf 21:00 uur. Het kabinet wilde de avondklok vanaf 20:30 uur laten ingaan, maar kreeg dat niet door de Tweede Kamer.  Maar wie mag nog wel de straat op en wie niet?

De avondklok in Houten

Winkels

Essentiële winkels, zoals drogisterijen, sluiten om 20 uur. Winkels die levensmiddelen verkopen, zoals supermarkten sluiten om 20.45 uur.

De bezorgers

De postbode kan nog tot laat op de avond een pakketje aan de deur bezorgen. De bezorgers zullen normaal hun werk kunnen blijven doen. Als de bestelde pakketten worden verstuurd en bij postbedrijven belanden, wachten er ook geen obstakels, zeggen PostNL en DHL. Beide bedrijven bezorgen tot half tien ’s avonds, een half uur na het ingaan van de avondklok. De werknemers zullen een werkgeversverklaringen krijgen.

Sport

Op sportverenigingen zal het nóg stiller worden. En er viel de laatste weken al weinig te bewegen. Sportscholen zijn dicht, wedstrijden verboden, buiten sporten mag maximaal met z’n tweeën. Daardoor waren veel activiteiten geschrapt.

Bijna de helft van de Nederlanders is minder gaan sporten tijdens de tweede lockdown, blijkt uit een enquête van Ipsos in opdracht van NOC*NSF. De sportkoepel verwacht dat dit verder zal afnemen door een avondklok.

Vervoer

Het openbaar vervoer blijft in de huidige frequentie rijden. Dat hebben de vervoersbedrijven afgesproken met het kabinet. Daarnaast mag je wel de weg op als je een werkgeversverklaring heb en daardoor van of naar je werk moet. Ook in geval van medische hulp mag je de weg op.

Eten laten bezorgen

Eten afhalen mag niet tussen 20.45 uur en 07.00 uur. Maar je kan nog wel eten laten bezorgen.

Regels, Rijksoverheid

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Knock on Wood

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love