Uitdaging om klimaatverandering op te vangen

2 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Uitdaging om klimaatverandering op...

De gemeenteraad heeft zonder uitzondering ingestemd met deelname aan de landelijke Challenge Groene Stad. Tientallen gemeenten hebben zich aangemeld om de uitdaging aan te gaan om waar mogelijk de leefomgeving te vergroenen om het welbevinden van de inwoners naar een hoger niveau te brengen. TV-tuinman en groenambassadeur Lodewijk Hoekstra heeft alle gemeenten in Nederland hiertoe uitgenodigd. Doel van de uitdaging is dat duidelijk wordt hoe groen ons dorp is en wat er gedaan kan worden om het verder te vergroenen.

Gedurende een periode van drie jaar wordt onderzoek verricht en de opgeleverde informatie moet na grondige analyse inzicht geven in de mate van vergroening van de wijken en waar nog winst valt te behalen. Een en ander is al deels vastgelegd in de Basisregistratie Grootschalige Topografie, hetgeen goed dienst kan doen als leidraad voor de onderzoekers. Een gedetailleerde kaart maakt inzichtelijk hoe de omgeving is ingericht en richt zich niet enkel op bomen, planten, graslanden en waterpartijen. Op de kaart staan ook objecten die een markante plek in het landschap innemen als gebouwen, wegen, water en spoorlijnen.

Lodewijk Hoekstra laat op de website van de Groene Stad Challenge weten: “Groene steden en dorpen zijn essentieel om klimaatverandering op te vangen, biodiversiteit te herstellen en de gezondheid van burgers te bevorderen.”

Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de groenste steden en dorpen en aanmoedigingsprijzen voor de minder groene.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love